Skip to main content

YOU should be studying;

happy saturday guys! ;)

aku tengah bergembira kerana tidak lama lagi cuti walaupun ada secalit kerisauan dek paper yang terakhir ini adalah paper Kajian Tindakan which is too many to studies, too many to understand, too many to read, to many "kemalasan" dalam diri ku ini =p

sebab mau cuti kan, so mood aku dah berubah kepada cuti dari awal lagi, tiada sudah mood mau belajar. Omoo..Omooo.. ini tidak boleh jadi. kalau aku tak insaf lagi, konfem pointer turun lagi. setiap semester pointer aku turun = =" bangga tak? sebab aku tak suka benda2 uji kognitif aku ni. apatah lagi mau menjawab dalam masa 2 jam 1/2 untuk pembelajaran satu semester. No No No. memang aku tak pass punya la.

my previous paper Bimbingan Kaunseling not-so-good.why? sebab aku tak siap jawab!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bukan sebab aku tak tahu jawapan cuma aku tak sempat tulis balik jawapan ke paper struktur. kan bodoh disitu. patutnya aku tulis sedia la kan d kertas. dah la tulis esei siap 5 minit sebelum tamat exam, konfem x siap. feeling bergegar jawab exam tu barulah aku rasa time semester 7. hahahahahaha kenapa baru sem ni? sebabnya selama aku menjawab exam, aku MESSSSSTTTIIIIIIIII keluar awal! wajib. harus. tak tahu kenapa.

since Wanti and Rachel banyak kali pesan, this time jangan keluar awal, so aku tunaikan la permintaan mereka itu. nanti ada pula yang bercakap "eh apa juga dia jawab tu, keluar awal betul", i bet you know who you are bitch! ;)

okay, i'm done with cakap cakap kosong here,
peringatan kepada diri dan kawan2 yang dalam minggu exam,
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='