Skip to main content

Little Syazana Birthday;

last night, me and my family (except Afiq, since he is in KL right now) going out for a dinner. actually dinner tu adalah untuk surprise bday our little sister, Zana. since Labuan susah betul cari tempat makan yang sesuai untuk birthday celebration so kami decided untuk makan di Fratini's Restaurant.

walaupun kira sudah lama ada di Labuan tempat makan ni, tapi kami memang tak pernah pergi. ya la ba, if makan suka suka berfikir sejuta kali juga sebab price dia standard tu Secret Recipe, Starbucks and so on. memandangkan Zana mmg suka makan pizza, so ngam juga pemilihan tempat ni.

let's see the food;

Chicken Chips.
Pizza (Tuna and Onion)
Mom and Abah Coffee
the food was awesome and memang sesuai dengan harga. selama ni makan di Pizza Hut, memang rasa pizza ala malaysia sikit. tapi di sini dapat rasa the real pizza. dengan pastry yang nipis, sos tomato yang sedap, and much much more. aku order Strawberry Milkshake, and yes, that is the best milkshake ever! next time if dapat datang sini, akan order lasagna. wanna taste that.

garlic bread pun best. and apa yang paling best antara semua ialah decoration dan tempat makan nya. even tempat ni kecil, tapi rasa sangat best, sangat sesuai untuk family event and dating-dating kunun. suka lighting tempat ni, kerusi dan meja, semua best la. hahahaha *puji lebih-lebih macam lah dapat pizza free =p* waiter dia pun friendly, memang tak buat gap antara waiter and customer. senang "in" la kiranya.

there's another picture;
Abah and the games haha
Zana Cake. ish jeles jeles =="
tiup lilin
harus ada menyibuk bergambar sama kek. sbb ni kek  Hello Kitty okeh
Mama, Zana and Babah
Me and Syazana =)
we really had fun last night. but still rasa ada kosong, sebab our brother tak dapat join sama. he is in Kuala Lumpur. belum ada cuti lagi. hohoho maybe kita boleh buat birthday celebration lagi dalam bulan ogos ;p my birthday. hahahahaha!

lastly,

HAPPY BIRTHDAY NUR SYAZANA =)
kakak will always love you.

be a good girl.
makes us proud.

Comments

Gee said…
hello kitty's cake! So your sis is a die hard fan of hello kitty too? hehe

p.s: Happy birthday Syazana! :)
hehe ya. both of us plg suka hello kitty ;D

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …