Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

main dengan shawl;

HAHA..nada kerja punya pasal. si zana jadi mangsa ;p

Gleeeeeeeeeeeeeekk;

aku tengah senyum kambing,senyum lebar2 sampai ke telinga mahu tahu kenapa, akhirnya aku berjaya mendownload GLEE SEASON 2 walaupun banyak dugaan aku terima bertubi2 hahahahahhaa
mula aku balik rumah, semangat dah ni cari link mahu download, skali liat IDM aku belum register #%$@%#^%$^&T* (memaki dalam hati) then, aku ngam2 baca blog si ebak dia tulis entry pasal IDM. so,aku apa lagi, memang semangat lah, try lah download. sekalinya,salah la cara aku install =_=' terus aku putus asa
pastu selang beberapa hari, ngam2 aku tengah search video di youtube, banyaklah pula pasal GLEE ni. aaaa..rindu membuak2 mahu tengok then, sekali lagi, aku p download. tapi kalini dengan bantuan si ebak. dan tadi petang, aku berjayaaaaaaa! dan terus start download dan kini, settle smua download yang ada 9 episod itu.
thanks to Ebak. and anyone, yang mahu download IDM, singgah la blog dia: klik sini

yes, I am=)

Blog Challenge: Day 1;

Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was.
Soalan 1: A photo of yourself
aku pilih gambar ni sebab on this date, I'm turning 21 years old! dan si bebeh yang kasi ambik ni gambar. i mean dalam keadaan yang candid lah. so,ada sentimental value la ba kononnya ni.haha then time tu kami berdua lah saja makan di Secret Recipe. celebrate my birthday. tiada lah tiup2 lilin, just makan cake bersama saja.
Soalan 2: Description of how your day was
heee :) aku dah cakap pada previous entry kan tadi. pagi keluar breakfast, pergi hospital, then balik rumah, online, main game,tidur. bangun dari tidur,makan terus. baru mandi. sambung online dan main game.

Day 5; Greed

Day 5 - Greed. Seven worldly material desires.
1) handphone Hello Kitty
2) a mansion near the beach
3) house full of technologies.
4) a new laptop. i mean the bigger one. jenama: APPLE
5) kereta yang boleh orang tinggal lagi di dalam. boleh masak2 segala. tidur2. senang balik kampung
6) my own JETPLANE
7) sebuah bilik yang penuh pakaian,kasut, tudung and segalanyaaaaaa

30 Day Blog Challenge;

since aku ni hantu pasal TAG2 ni,so, aku terus mahu sahut cabaran 30 Day Blog Challenge :) so inilah yang harus dibuat selama 30 hari. Insya Allah. if dapat, aku kasi siap jawab semua
Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was. Day 2 – A photo of something you ate today. Day 3 – Your idea of the perfect first date. Day 4 – Your favorite photograph of your best friend. Day 5 – A photo of yourself two years ago. Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet. Day 7 – Your dream wedding. Day 8 – A song to match your mood. Day 9 – A photo of the item you last purchased. Day 10 – A photo of our favorite place to eat. Day 11 – What’s in your makeup bag? Day 12 – A photograph of the town you live in. Day 13 – Your favorite musician and why? Day 14 – A TV show you’re currently addicted to. Day 15 – Something you don’t leave the house without. Day 16 – Your celebrity crush. Day 17 – A photo of you and your family. Day 18 – Something you crave a lot. Day 19 – Another picture of yo…

sweet pula kisah mereka ini;

malam yang sangat best untuk meronda blog orang and, dalam aku meronda tu, aku rasa macam nak tengok video yang CST Production buat lah. smart! dorang buat video guna DSLR seja sila lah pergi page facebook mereka : klik sini
then, baru aku tahu dorang ada buat contest menang dapat free buat video omaaaaaiigggooodd, punya lah untung siapa menang just tulis kisah cinta saja. then, pastu aku baca lah semua yang ada submit permohonan ni aku mahu share beberapa cerita aku yang aku suka
CERITA INI
CERITA INI JUGA
dan pemenangnya ialah: CERITA INILAH
=)

tekanan main game;

hari ini aku sibuk! kahkahkah sibuk apa kunun? aku sibuk main game aaaaaaaaa aku tekanan tu main game tu memang sangat mencabar kepala otak aku eh nasib baik virus main game menular time aku d umah kalau di kampus,konfem semua assignment aku tidak buat
and today, aku bangun awal lagi seh kami breakfast Meehoon, Kolo Mee and Sup Ikan, then we are heading to hospital since kaki aku gatal2 kan but then, punya RAMAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, dan aku yang memang x suka menunggu ni, balik lah rumah
di rumah, baru top up tidur. hahahahaha punyalah sedap tidur2 siang dengan ada aircond lagi biarpun bibir ku kering dan pecah2 gara2 suhu melampau di dalam bilik, aku tetap maintain steady sapu Vaseline okey lah tu
;p

Day 4; Sloth

Day 4 - Sloth. Seven things you neglect to do.

1) kunci kereta kalau seorang2 di dalam. my bebeh always tegur pasal benda ni. tapi memang aku malas juga mahu kunci diri di dalam. dalam hati "sapa la bah juga mahu culik aku yang besar ni?". haha
2) buat assignment dan ISL awal2. memang sentiasa last minute, atau mungkin hntr selepas deadline
3) bangun awal pagi. kalau tiada apa2 juga mahu buat, memang aku akan bangun tengahari la tu
4) tidur awal. selagi belum jam 1 pagi, memang mata ni susah mahu tidur. tidak kira lah time tu penat atau tidak.
5) pakai ubat sapu or anything lah. selagi tidak terdesak, rasanya memang tidak akan guna dan makan la ubat tu
6) diet. haha!
7) fitting baju. aisshhh paling kemalasan dalam dunia ni, masuk dalam fitting room, cari2 baju. at the end, biar mama aku ja la yang kasi beli.

My Super Duper Picnic;

today is the most busy day for me. awal bangun seh. selama ni tengahari baru tengok dunia tapi harini jam 8 sudah bangun hahahahaha demi untuk berjalan, korbankan waktu tidur
so, let's enjoy my picture's and stories
Grand Dorsett 3rd Anniversary every year, akan ada event gini la. jual coupun rm10,and you can buy any kind of food here gambar swimming pool ni,macam ada kaitan ka sama event aku cakap? eh,of course la bah. event ni kena buat area2 pool. cuma tiada lah gambar aku ambil
my fave stall adalah dessert. cheesecake,brownies,cupcakes,etc. and of course,aku akan pilih cheesecake lah rm5 per slice. and memang berbaloi kalau mahu rasa cheese yang padat betul, try cake di hotel ni
bukan saja ada stall, ada juga futsal match and also ada beberapa games lagi kena buat. then, after that, kami balik semula ke rumah my mom kena prepare untuk piknik kami
di petang itu pula; my mom is the best ever. dia prepare Nasi Lemak untuk piknik kami and kami pilih lokasi di Waterpark saja mahu dekat2 pantai,time tu puny…

bosan time cuti? mari main game ini;

yeaaaaaaaaaaaaaahh. aku sudah temui satu game yang sangat best tapi sangat susah ni kalau ada bakat melukis, dan pintar cari idea memang boleh layan lah game ni
inilah dia MAX AND THE MAGIC MARKER
so, kepada yang bosan time cuti, mari main game ni aku lepas main game ni, macam lupa sama FB dan Twitter kejap kat sini aku bagi link, kepada mana2 yang mahu download
klik dibawah ni; MAX AND THE MAGIC MARKER
and kepada yang mahu tahu dengan lebih lanjut bolehlah search d google pasal game ni. seriously, sangat best game ni. aku ni bukan juga hantu game sangat, tapi untuk si max ni, aku bagi pengecualian
sneak peak about this game; kena lukis ni untuk tolong dia lalui cabaran
lebih kreatif, lebih senang lah main
try la. then share sama aku, apa perasaan kamu main benda ni.

Day 3; Wrath

Day 3 - Wrath. Seven things that piss you off.
1) perempuan gedik.
2) orang potong barisan time aku tengah berbaris
3) orang yang muka innocent tapi perangai macam entah2.DRAMAQUEEN.
4) gigitan nyamuk
5) line internet slow macam siput
6) handphone yang tiada kredit
7) bau asap kilang sawit di kampus aku!

my 25 sweet confession;

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 randoms things,facts, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged- dan aku jumpa ni blog si Vivyan. since, aku seorang saja dirumah, my dad kerja, while my mom and Zana are going out to swimming, better jawab ni kan.
1) Full name: NUR IZZATIE NADIA BINTI SUBRI.huh! panjang kan. mostly susah orang mahu eja nama IZZATIE tu dengan betul. mesti ada yang kurang Z, ada tinggal huruf E. tapi di among my family, mereka panggil NANA, di kampus TUNTEJA while the rest akan panggil ZATY. but no one, ever called me NADIA. so,would you be the one?
2) I was born on 14 August 1989. and i'm a Leo. rawr!
3) Will be a teacher in two years more. and that's is so exciting! I love my profession so much. and of course, i want my future husband a teacher's also. kahkahkah :D
4) aku ada GREAT FAMILY EVER. we're really close to each other. even my mom and dad ada facebook. and they're active user! jauh …

Day 2;Envy

Day 2 - Envy. Seven things you lack and covet.
1) Money $$$$$
2) a perfect healthy body
3) a perfect healthy skin
4) magic power! kahkahkah
5) travel around the world with family, friends,and my bebeh.
6) long lasting love relationship
7) own house,car and full of gadget to complete my task everyday :D

Tadika St.Anne;

tsk..tsk...this picture really buat mood aku semalam jadi syahdu sambil layan lagu Country lagi. hujan renyai-renyai lagi di sini, sangat lah melayan perasaan.
aku malaslah mahu kasi tunjuk, mana satu aku. tapi yang penting,aku dulu dan sekarang sangat berbeza kalau dulu,aku kering kontang je, sekarang aku dah makin comel

je ne sais quoi;

"Jodoh hanya hadir kepada sesiapa yang bersedia masuk ke dalam fasa BERSEDIA dan MENERIMA, bukan dalam kategori memilih -memilih, berlengah-lengah,atau senang sendiri-sendiri sahaja atau apa sekalipun.Maksudnya,jodoh-bukan cinta-pasti hadir apabila kita memang bersedia dan menerima dengan terbuka dan ikhlas. Ini bukannya dibaca seperti DESPERATE atau PASRAH.Bersedia dan menerima ini lebih baik kepada menerima mana-mana manusia itu berdasarkan keterhadanya (bukan kekurangan) atau kelebihan sendiri. Kita boleh jadikan ianya lebih baik jika kita berusaha,dan kita boleh mengelak yang buruk jika kita berusaha"-Majalah In-Trend,2010.

i used to like Pink Ranger's actually;

from 20 to 27 November change your profile picture on Facebook for acartoon of a hero of your childhood and invite your friends to do thesame ... These days will celebrate WEEK OF THE RIGHTS OF THE CHILDREN!Post it share it, because we care about the kids =)
dan dengan itu aku pun support ini kempen, then aku pilih Hello Kitty ni, but then aku baru sedar dia cakap hero of your childhood. so, sudah semestinya, PINK RANGERS! tapi malas la aku mahu tukar profile picture aku
power rangers kan ada banyak versi, tapi yang aku suka cuma Mighty Morphin Power Ranger's dan pink rangers time tu si Kimberly

kempen ni betul2 buat aku ingat childhood moment aku. really best, sebab dapat parents yang really supportive that time dorang belikan kami kaset untuk full episodes of power rangers *time tu masih guna kaset bah* then ada lagi movie dalam piring hitam tu. masukkan dalam disc player.
not only that, since my lil brother mcm obses with this, my dad kasi beli semua model power rangers ni yang ORIGINAL lagi. se…

oriental cuisine kali kan;

so untuk lunch kami hari ini kan, eh,bukan aku cakap dalam entry semalam breakfast ka? hahahah memandangkan terlampau awal bangun jadi kena anjak la pergi lunch. mari mari aku kasi kambang2 liur kamurang asian cuisine la kali ni
fyi, aku ini tidak pandai makan bubur. I mean kalau ada bubur sama nasi, aku akan pilih nasi itu, beras yang diolah kepada bentuk lain, memang tidak ngam di mulutku tapi, kalini ada pengecualian lah. ku talan2 saja tu bubur untuk lauk kami harini, siew mai dan sausage pastikan siew mai anda halal yang "ayam" okay best2. sedap nyaaaaaaa
and ada juga sayur. sayur pun tidak pandai aku makan. jadi sehelai saja aku ambil, tanpa dikunyah, tarus ditelan. naaa..macamana la tu mahu kena cerna? konfem pasni, kalau buang air besar, tettttttttttttt *pengutur bahasa ko ni zaty*
and also, ada juga Pau. pau cumil cumil dan inti itu pau adalah kaya
dan sebagai minuman kali ini, kami ada chinese tea. miahahahahahaha manada la bah, bukan chinese tea pun ni teh biasa, ada gula lagi.
okeh babai, jumpa …