Skip to main content

aku suka hot ticket, sebab aku dapat free Pizza yaw!;

okay, see, muka excited aku berjalan lagi hari ini
peace peace kamurang semua.
lalalalala
http://www.emocutez.com
first pit stop kami,
LIBRARY!
hahahaha library baaaahhh.
kamu jangan,walaupun habis semester,
tapi aku maintain aa study untuk sem depan.
mencari buku2 rujukan, cari2 nota,
ngahahahah PANIPU betul ko zaty!
nadabah, mama ku ba ni yang bawa.
dalam library baca2 majalah ja pun,
itupun majah In-Trend, Perempuan, Wanita
http://www.emocutez.com
lepas dari library, sejuk2 kan disana
perut ku yang gebu inipun kelaparan
http://www.emocutez.com
jadi, mari lah makan roti canai.
roti canai berlubang adalah pilihan mama dan zana
dan aku mana la mungkin makan roti canai
mana la ba aku kenyang
aku yang macam raksasa ni mestilah layan
murtabak daging bertumpahkan kuah kari
sadaaapp gila jo!

dan selepas itu, pergi UK la lagi.
besalah Labuan ni mana lagi tempat best kan
manala ada 1B, Karamunsing dan lain2 tuh
UK pun kira best sudah la kami pergi.

aku buat urusan tukar number di Digi Centre
dan dapatlah aku berkol dan bersms puas2 kepada yang digi juga
http://www.emocutez.com
then barulah pergi beli reload maxis.
hot ticket memang berbaloi2.
beli yang harga rm15, dapat beli pizza dengan harga RM1.

so, dengan penuh semangat,
lepas beli reload,terus berlari macam pelakon hindi
ke pija hat.
dan mengorder pizza hawaiaan tuna dengan harga rm1
http://www.emocutez.com
naaa..mana kamu mahu cari tu?
so, semua mariiiiiiiiii~ beli hot ticket,
dan free pijaaaaaa

after that, keluar dari UK,
dan heading back to my home.
tapi before that, kami singgah beli makanan lagi.
untuk breakfast esok.
my mom said
"esok breakfast oriental style"
waaa..tidak sabar!
http://www.emocutez.com

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …