Skip to main content

the end of second degree;

yahooooooooooooooooooooo *berteriak macam orang dapat hadiah lucky draw*

okay, saya sangat gembira. paper sudah habis dijawab dengan jayanya, kot! haha keluar awal dengan bangga, jalan catwalk lagi, padahal macam itik ja sebenarnya. muhahahaha..jangan salah anggap yer, bukan saya yakin 100% saya akan dapat A, tapi for sure saya keluar awal, sebab otak saya sudah sangat hang! tidak dapat fikir apa pun untuk jawab esei.omaigod, susah sampai rasa mahu termuntah darah atas meja tu juga.

saya belum ada idea lagi nak buat apa untuk beberapa hari yang tinggal ni. yang saya tahu, saya telah diberi tugasan oleh Ms Fizah untuk sediakan cheesecake untuk dessert Hari Kilauan Permata. which is bertemakan "Keajaiban Hutan" ngehehehe.. belum ada terlintas lagi difikiran mahu pakai apa. tapi maybe mahu jadi PARI2 HUTAN, or maybe jadi VAMPIRE. haha logik x?

so, mungkin besok start sudah lah mahu beli semua bahan untuk itu. dan malam nya mungkin boleh buat. or maybe hari raya haji tu saya buat semua lah. untuk semua pensyarah dan pelajar. kahkahkah~ matiiikkk la ni punya karaja.

bila balik Labuan? not sure lagi. 18hb baru dapat ambil ticket dekat HEP. planning mahu balik 19hb petang or maybe awal pagi 20hb. memang tidak sabar sudah mahu berjoli2 balik Labuan ni. walaupun saya tahu, balik rumah, diam2, online, makan2, kasi besar badan, menternak lemak, walaweiiii~ sempurna cutiku ;p

okeh semua, i'm off to bed. see, belum sampai Labuan, sudah di Tawau pun saya malas2 ;p

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …