Skip to main content

i used to like Pink Ranger's actually;

from 20 to 27 November change your profile picture on Facebook for acartoon of a hero of your childhood and invite your friends to do thesame ... These days will celebrate WEEK OF THE RIGHTS OF THE CHILDREN!Post it share it, because we care about the kids =)

dan dengan itu aku pun support ini kempen,
then aku pilih Hello Kitty ni,
but then aku baru sedar dia cakap
hero of your childhood.
http://www.emocutez.com
so, sudah semestinya, PINK RANGERS!
tapi malas la aku mahu tukar profile picture aku

power rangers kan ada banyak versi,
tapi yang aku suka cuma
Mighty Morphin Power Ranger's
dan pink rangers time tu si Kimberly


kempen ni betul2 buat aku ingat childhood moment aku.
really best, sebab dapat parents yang really supportive that time
http://www.emocutez.com
dorang belikan kami kaset untuk full episodes of power rangers
*time tu masih guna kaset bah*
then ada lagi movie dalam piring hitam tu.
masukkan dalam disc player.

not only that, since my lil brother mcm obses with this,
my dad kasi beli semua model power rangers ni yang ORIGINAL lagi.
semua harga ratusan ringgit.
and kami jaga bagus2, kami nda lah macam budak2 yang
kasi rusak2 tangan, hampas2 p dinding,
semua kasi jaga bagus2.
http://www.emocutez.com

aku memang tak layan cartoon sangat dulu2
sebab tu aku memang tak ingat bnyk psal kartun
dan aku rasa aku lebih layan mainan dari tengok kartun ni


tsk..tsk..tsk..
sedih pula aku tiba2.
airmata dah mengalir begitu deras
dan hingus pun banyak
http://www.emocutez.com
biarlah aku pergi.
pergi..pergi..dan pergi.
wakakkaakkaka
sot aku ni.
tipu ja ba.
aku x menangis pun.
nangis dalam hati jer
http://www.emocutez.com

Comments

IFA Athirah said…
saye ade lg ptung pink rangers ni (ptung zman bdk2x dlu)..x sngka jumpe kt blakang rumah.hua3x
hehehe ye ke?
apasal blkang umah pla?

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …