Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Raya at Farhana's House;

isnin yang lalu, me and my friends beraya ke rumah Farhana. invitation ini sudah dilakukan before raya lagi, so the first day balik Tawau, petangnya, kami pun menyerbu rumahnya dengan perut yang lapar. ahaks! ;p
perjalanan ke rumah Farhana, mmg jauh, sbb ni first time aku datang, dulu dia ada buat juga, cuma aku tak dapat pergi kerana masalah peribadi. uiseehhhh ayat tu ba, nda menahan. peribadi la sangat. tapi serius, waktu tu tak boleh pergi. and bila recall balik, siap ada kontroversi sms lagi. perghhhh mana mau cari waktu tu haha
berhenti mengarut lebih, and tataplah gambar yang diambil menggunakan dslr yang malas di edit dan malas di setting. haha mana ada masa mau di setting segala, perut dah lapar tengok makanan yang banyak itu.


we really had fun with the food and biskut raya. makanan pun habis dan licin dikerjakan. memang malu, tapi kalau sudah perut lapar dan geng pun semua kuat makan, begini la jadinya.

To Farhana; Thank you for the invitation =)

i've tried;

But I guess I was in love with your memory You know I love you, I really do But I can't fight anymore for you And I don't know, maybe we'll be together again Sometime, in another life In another life

Small Open House;

I invited my besties untuk datang beraya ke rumah. since our house bukan jenis yang ada cookies and cake, so, kena la masak. cake kena buat la on the spot. haha! and berjaya buat. even the dessert malam tu baru aku buat. sikit ja asal untuk dorang


and oh, that's all ;D banyak mau cerita, tapi perlu jalan balik KK dulu ni. abah tunggu sda. haha mau tulis blog pun nda sempat ;p

the besties beraya;

hey guys! macamana raya kamurang? for me, just simple as that. most of the time aku di rumah menghadap laptop mengelak diri dari berjalan sebab really not feeling well. cuma kelmarin, exception lah. sebab the besties bawa jalan beraya ke rumah orang yang sebenarnya 'tak tahu rumah siapa mahu diserbu'. tiada plan melalui sms or phone call or facebook, just plan dalam kereta, rumah siapa mau diserbu.
it's kinda funny, and also weird. but we managed to beraya almost 5 house! and also dapat duit raya sekali =) ambil gambar pun tak banyak, sebab sekali check my dslr, tiada battery. paling la tiada kegunaan terus. haha lagipun kalau beraya, rasanya macam tiada masa mau bergambar melainkan merasa biskut biskut raya yang ada :P
so, till then. semoga raya kamurang lebih bersinar dan meriah dariku.to my batch, raya, raya juga. assignment dan report action research jangan lupa kasi siap!
Alhamdulillah =)

first day of Raya;

the first day of raya, kami cuma beraya di sebuah rumah. kat Beta Apartment. so, the main purpose of raya ni, makan, ziarah2, and ambil gambar ;D

so, macamana raya kamurang? =) share with me ya!

makanan raya;

our first day of raya =) selepas abah dan apik balik sembahyang raya, kami makan bersama. just a simple cuisine for my small family. bahagia~~~~~~~~~~~~~~~~

Journey to Raya #2;

we did ziarah pusara arwah datuk and nenek the next day. sayu hati ini kerana I was not able to see arwah nenek for the last time. waktu tu, aku tersekat dengan internship =(





after ziarah pusara, kami balik semula ke hotel untuk kemas barang balik Labuan. hotel yang ada di Beaufort ni boleh tahan juga, sudah lah murah, selesa dan besar lagi =)



Journey to Raya #1;

yeps! aku terpaksa update blog lambat disebabkan mood mahu menulis belum sampai. so,untuk hari ni mungkin akan fullblast update blog sampai 3 entri =) ready, start, go!
flight aku balik ke KK ialah pada hari jumaat petang,ngam2 waktu berbuka puasa lagi. satu flight dengan Wanti, Seri, Rina dan Otai. time tu tak prepare apa2 makanan untuk sungkai, sebab sudah plan sampai KK baru makan. sekalinya, dua jam flight kami delay. ohmy! paling dugaan la disitu. berbuka dengan ice blend, dan keropok amplang. haha since aku ada masalah gastrik lagi, aku terpaksa la membeli maggi cup yang super mahal tu. kalau bukan sebab penyakit, sorry la mau kasi keluar duit begitu banyak hanya untuk se-cup maggi.
masuk flight, sekali tengok stewardess maswings was a friend of mine dalam dunia blogging, Zara. and really terharu since dia kenal aku hahaha ya la, at least muka aku dekat blog dengan dunia realiti tu sama =P cuaca pada malam itu not-so-good, ada goncang2 sikit dalam flight haha and aku pun ada feel…