Skip to main content

Saya berumur 23 tahun!;

my bday cake! ;)

my bday present from Wanti
Happy Birthday to me! and yes, I'm turning 23 years old now. oh my, macam tak percaya dah hidup selama ni di dunia. syukur Alhamdullilah, masih diberikan nafas untuk berada di muka bumi ini. walaupun dah berumur sangat ni, i'm still abah and mama baby girl ;) there is nothing change kecuali umur dan kondisi badan. abah was the first one to wish me through facebook, while mama called me tepat tepat jam 12. tears! =')

masa tu aku sedang sibuk edit laporan kajian tindakan. and i was a lil bit sad, sebab kawan2 yang disekeliling (rachel and wanti) tidak wish pun, even ignore ja ni. itu buat tears aku plus plus. HAHA! after that, after 30 minutes, bila aku dah pasrah, memang dorang lupa la tu kali, I decided untuk tidur. *sedih tau, sob, son =(* and as usual before tidur mesti pergi tandas kan, so Wanti asked me untuk bawa bekas makanan ke pantri.

masa sampai d pantri, pintu bertutup. aii kenapakah jam 12.30 t/malam bertutup pla ni. so I said "Cheeelll". and buka pintu , taddaaaaaaa, ada Rachel, Farhana, and Kak Otai di sana bersama kek. sebagai seorang perempuan yang terlampau emosi, konfem la terharu gila gila. tak sangka dorang belum tidur lagi untuk sama2 celebrate dan makan kek.

pastu memang la ada sesi2 nyanyi lagu, and tiup lilin dan make a wish. so, my wish are;
'___________________________________________________'
biarlah mereka yang berada di tempat kejadian yang tau saja =p

my bday celebration was simple but tak akan dilupakan sampai bila bila. since ini la paling last sekali kena suprise dan celebrate di asrama. lepas ni, lain suda kan keadaan. wuwuwuwuwuw ='( bukan tu jak, celebrate dengan kawan2 yang bole trima baik dan buruk diri sudah cukup untuk merasakan birthday was a blast! to all my geng, thank you! i love you =')

cuma yang terkilan tak dapat sambut dengan family, but its okay, friday ni bole ketemu mereka dan makan bersama. hoooooyeaaaahhh! and that's all from me for now ;D

opss terlupa, yang wish dekat facebook, d sms, d whatsapp, thank you guys!
semoga doa doa kalian untukku menjadi kenyataan.
Selamat Berpuasa!

Comments

Kiutnya kek! Happy birthday :)
Gee said…
Hehe.. Pandai dorang ignore kunun kan, pastu kasi surprise ko.. ;p

Happy birthday izzatie! :)
ashley,
cute kan. apa lg bila kawan kasi beli, double the cuteness! haha

gee,
hahaha.. pandai dorg berlakon ;p

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …