Skip to main content

Saya berumur 23 tahun!;

my bday cake! ;)

my bday present from Wanti
Happy Birthday to me! and yes, I'm turning 23 years old now. oh my, macam tak percaya dah hidup selama ni di dunia. syukur Alhamdullilah, masih diberikan nafas untuk berada di muka bumi ini. walaupun dah berumur sangat ni, i'm still abah and mama baby girl ;) there is nothing change kecuali umur dan kondisi badan. abah was the first one to wish me through facebook, while mama called me tepat tepat jam 12. tears! =')

masa tu aku sedang sibuk edit laporan kajian tindakan. and i was a lil bit sad, sebab kawan2 yang disekeliling (rachel and wanti) tidak wish pun, even ignore ja ni. itu buat tears aku plus plus. HAHA! after that, after 30 minutes, bila aku dah pasrah, memang dorang lupa la tu kali, I decided untuk tidur. *sedih tau, sob, son =(* and as usual before tidur mesti pergi tandas kan, so Wanti asked me untuk bawa bekas makanan ke pantri.

masa sampai d pantri, pintu bertutup. aii kenapakah jam 12.30 t/malam bertutup pla ni. so I said "Cheeelll". and buka pintu , taddaaaaaaa, ada Rachel, Farhana, and Kak Otai di sana bersama kek. sebagai seorang perempuan yang terlampau emosi, konfem la terharu gila gila. tak sangka dorang belum tidur lagi untuk sama2 celebrate dan makan kek.

pastu memang la ada sesi2 nyanyi lagu, and tiup lilin dan make a wish. so, my wish are;
'___________________________________________________'
biarlah mereka yang berada di tempat kejadian yang tau saja =p

my bday celebration was simple but tak akan dilupakan sampai bila bila. since ini la paling last sekali kena suprise dan celebrate di asrama. lepas ni, lain suda kan keadaan. wuwuwuwuwuw ='( bukan tu jak, celebrate dengan kawan2 yang bole trima baik dan buruk diri sudah cukup untuk merasakan birthday was a blast! to all my geng, thank you! i love you =')

cuma yang terkilan tak dapat sambut dengan family, but its okay, friday ni bole ketemu mereka dan makan bersama. hoooooyeaaaahhh! and that's all from me for now ;D

opss terlupa, yang wish dekat facebook, d sms, d whatsapp, thank you guys!
semoga doa doa kalian untukku menjadi kenyataan.
Selamat Berpuasa!

Comments

Kiutnya kek! Happy birthday :)
Gee said…
Hehe.. Pandai dorang ignore kunun kan, pastu kasi surprise ko.. ;p

Happy birthday izzatie! :)
ashley,
cute kan. apa lg bila kawan kasi beli, double the cuteness! haha

gee,
hahaha.. pandai dorg berlakon ;p

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='