Skip to main content

Journey to Raya #1;

yeps! aku terpaksa update blog lambat disebabkan mood mahu menulis belum sampai. so,untuk hari ni mungkin akan fullblast update blog sampai 3 entri =) ready, start, go!

flight aku balik ke KK ialah pada hari jumaat petang,ngam2 waktu berbuka puasa lagi. satu flight dengan Wanti, Seri, Rina dan Otai. time tu tak prepare apa2 makanan untuk sungkai, sebab sudah plan sampai KK baru makan. sekalinya, dua jam flight kami delay. ohmy! paling dugaan la disitu. berbuka dengan ice blend, dan keropok amplang. haha since aku ada masalah gastrik lagi, aku terpaksa la membeli maggi cup yang super mahal tu. kalau bukan sebab penyakit, sorry la mau kasi keluar duit begitu banyak hanya untuk se-cup maggi.

masuk flight, sekali tengok stewardess maswings was a friend of mine dalam dunia blogging, Zara. and really terharu since dia kenal aku hahaha ya la, at least muka aku dekat blog dengan dunia realiti tu sama =P cuaca pada malam itu not-so-good, ada goncang2 sikit dalam flight haha and aku pun ada feel2 mau termuntah time tu, tapi ku tahan juga.

touchdown KK dalam jam 9 gitu, and apik yang ada di depan balai ketibaan. seeing his face, buat aku tersenyum lebar sebab finally dapat juga jumpa family. tee-hee! after that, we off to Sutera Harbour untuk dinner, ermm, maybe juga supper. haha ya la, mau jam 10 malam baru makan. 
'

eventhough the food was so expensive, tapi normal la kan. makan kat hotel, tak akan expect harga makanan RM10? haha, the food was just nice, tapi the view yang mahal. nampak sangat cantik, sentimental, romantic and so on la tempat ni. di kesempatan itu juga, kami pun mengklik-klik kan diri.
our new family portrait for this year.
and lupa mau share, this makan makan adalah untuk celebrate my birthday. turn 23 but still close yet so 'manja' with my family =')

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…