Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

menarik nafas lega;

lately ini, saya sangat sibuk dengan pengurusan kampus. saya ada banyak nak cerita, banyak gambar nak upload, tapi next time saja lah. saya upload semua di facebook, no need dalam blog la mungkin. hehe
setelah kami bertungkus lumus dengan Konvokesyen IPG Kampus Tawau, akhirnya saya boleh menarik nafas dengan lega. biarpun banyak konflik, drama yang harus saya hadapi, tapi semua itu seperti satu pengalaman yang sangat hebat.
saya semakin kenal siapa orang yang patut saya percaya? siapa yang ada dengan kita di waktu kita susah? siapa yang sanggup bertahan dan bersama2 menghadapi susah dan senang?
apa yang penting, kalau buat kerja dengan enjoy dan kerjasama dengan ajk lain kukuh, semua itu tiada masalah. love all your commitment JPP :)
*cannot wait for our BBQ jumaat ni, khas untuk AJK Pameran :)

luahan hati;

kalau saya dengar lagu, belum sampai habis lagi tu lagu, saya sudah ubah. entah la kenapa, terutama lagi kalau lagu dalam playlist tidak ngam dengan mood saya. then, one of my friend, Ain cakap itu melambangkan personaliti saya? :)

well, I really dont know. senang ubah lagu kalau tidak ngam di jiwa. seperti saya mudah bosan kan. Ain cakap apa kata teruskan saja mendengar atau dalam hidup teruskan berjuang sampai ke hujungnya. hmmm...ayat2 tadi memamng berada dalam fikiran saya sebaik saja saya keluar dari bilik dia. dia buat saya terfikir dan terus memikir mengenai satu hal.

satu hal dimana saya harus berhenti di tengah jalan kerana saya tiada kekuatan untuk meneruskan. walhal ketika itu saya sudah berusaha berbulan yang mungkin untuk mempertahankan. saya tidak boleh katakan diri saya sedang berada di persimpangan dilema, sebab saya sudah lakukan keputusan itu.

kadang kala, kita harus berhenti juga kan di tengah jalan itu. kalau kita sendiri tidak tahu penghujungnya. mengambil keputusan…

the stress;

sorry guys. saya memang tidak dapat update blog ini selalu. saya sangat busy dengan kerja2 pengurusan Majlis Konvokesyen kali ini. saya ada banyak kerja yang bertindih. sampai saya sendiri tidak tahu mahu buat yang mana satu. belum lagi assignment,memang sangat banyak bertangguh.saya sangat berharap saya masih boleh bertahan dengan semua keadaan ini.
di saat seperti ini, ketika sangat tension dan penat, mungkin kata2 dan perbuatan saya mungkin menyinggung perasaan orang lain. dan mungkin banyak salah faham yang boleh berlaku. dan saya rasa saya perlukan orang untuk hold on tight saya, yang boleh berikan saya kata2 semangat untuk teruskan semua kerja2 ni.
dan saya bersyukur, walaupun kita berdua sangat penat dan sangat tension dengan pengurusan ini, memang banyak berselisih pendapat, banyak bergaduh, tapi saya masih mampu bertahan kerana kamu ada di sepanjang kesusahan ini.
*saya penat tapi tidak boleh tidur.

penat tapi masih boleh senyum;

I am so tired =_=' mentally and physically. too many things dalam kepala sekarang ini yang harus saya fikirkan. sampai saya tidak tahu mahu buat mana dulu. dalam tempoh beberapa minggu ini sahaja, saya sudah diberikan banyak tugas, dan saya harap saya dapat lakukan dengan baik.
1)AJK Pameran dan Jualan Konvokesyen dibawah Encik Ismail dan Madam Ida 2)AJK Persiapan Dinner Konvokesyen bersama semua JPP 3)Penolong Pengerusi Persembahan Teater "Superhero" 4)Pengerusi Bina Insan Guru "Program Anak Angkat,Kg Balung Cocos" 5)dan beberapa perkara lain yang saya sendiri lupa sudah ;p
tapi apa yang pasti perkara yang paling terdekat yang perlu saya lakukan ialah hiking. hohoho.. bersama semua ahli pengakap yang lain. sejauh 15km dan balik semula ke kampus dalam 15km. so dalam kiraan, 30 km la juga. kalau saya tambah 6km boleh sampai bandar sudah tuh. aishhh tidak dapat dibayangkan sungguh ku harus berhiking sejauh itu.
nasib baik, saya suka dengan semua SEKAWAN GAJAH saya. mere…

note to myself;

Mee Bandung;

last monday, Rachel bawakan me and my roomate Mee Bandung. yeaahhhh...dapat juga makan sesuatu yang lain daripada lain. since Rachel stay di rumah Miss Carol and Miss Sefiah,so dpt lah dia membawakan kami something for breakfast.
thanks Rachel!! tiba2 teringat ayam panggang ko bah. nanti ada elaun, kita pergi piknik yer :)

saya emo malam ini;

saya sedang mengalami jiwa kacau tahap dewa. rambut saya sangat kusut sekarang,serabai sangat sampai kalau saya jalan2 ke tandas sekarang ni, orang akan berteriak seperti nampak CIK PON...................

printer saya mengalami masalah. saya sangat sedih tahap dewa dewi. macamana saya mahu print assigment PSV saya? mahu pergi dekat kawan lain, smua pun rasanya ada masalah sama ink warna. mahu hantar ke kedai printer, elaun belum ada. serba serbi susah hidup sekarang.

saya cuma berharap agar semua pensyarah dapat faham situasi kami sekarang. kami tiada duit mahu fotostat sukatan pelajaran, mahu print assignment. bukan ini ALASAN SEMATA MATA, dan KAMI BUKAN MALAS BELAJAR. cuma, keadaan ini sangat mendesak. kalau mahu kerja sambilan untuk tambah duit, kami terikat dengan AKTA 174.

ramai kawan berpuasa, untuk jimatkan duit supaya dapat bertahan sampai elaun masuk. tapi kalau duit mahu berbuka dan bersahur pun tiada, macamana? mahu minta sama famili, kami semua bukan dari keluarga yang senang…

ra ra ra;

going out to beach!! hoooooooooooraaaayyyyy :D

finally, dapat juga keluarkan semua keresahan dan kesakitan jiwa di asrama ni. release tension kejap, then malam nanti terus dapat meeting dan bagi idea yang best untuk dinner konvokesyen kpli next week.

kami ada banyak benda kena buat untuk konvo. dan semuanya kurang dari seminggu saja lagi. hopefully, malam ni dapat buat kata sepakat dan dapat bahagikan tugas dengan adil dan saksama.

looking forward to do works with you :) the experience and the feeling might be new and I am so excited.

80 soalan;

1. What Color Is Your Toothbrush
- pink and white

2. Name One Person That Made You Smile Today
- him.

3, What were you doing at 8 AM?
- kelas en santhiran

4. What were you doing 45 minutes ago?
- facebook-ing. hehe

5. What is your favorite candy?
- strawberry~

7. What's the last thing you said out loud?
- hahahah apa ah? cant recall

8. What is the best ice cream flavor?
- strawberry

9. What was the last thing you had to drink?
- skyjuice

10. What is the longest you have gone without sleeping?
- sehari lebih. hohohoho gila betul time tu

11. Have you ever made a promise you'd die to keep?
- ada..

13. The last sporting event you watched?
- apa aa?? hmmm WC kali. itupun skali imbas

14. What is your favorite flavor of popcorn?
- caramel..manis2 lagi..

15. Who is the last person you sent a message to on Facebook?
- my mom.

16. Ever go camping?
- yeapp...then this semester ada dua kali lagi. hoho

17. Do you take vitamins daily?
- nope.stop sda


18. Do you go to church every Sunday?
- saya islam.

21. Do you drink you…

HAPPY 3rd ANNIVERSARY, PISMP Pengajian Sosial;

entri ini sepatutnya dipublish kelmarin :)

sudah tiga tahun kita lalui suka, duka bersama. sedikit pun saya rasa tidak menyesal ditempatkan di IPG Kampus Tawau. sesukar mana laluan saya disini, tapi akhirnya semua itu ada hikmahnya. saya bersyukur kerana disinilah saya belajar erti cabaran, persahabatan, dan segala-galanya dan kadang kala diluar pemikiran saya.
2007 sebaik saja, nama saya dipilih sebagai calon, saya rasa sangat gembira. gembira tidak terkata kerana cita-cita saya untuk menjadi seorang guru sudah tercapai. semester ini, saya akui saya sangat kebudak-budakkan. ya la, baru habis spm, tiba2 masuk ke kampus, memang lah shock sikit.
2008 tahun yang paling banyak mencabar buat saya. saya mulai aktifkan diri secara maksimum dalam pengurusan. saya mahu timba sebanyak mungkin pengalaman disini. kalau bukan belajar sekarang, bila lagi. saya mungkin bukan pelajar terbaik dari segi akademik, dan saya akui saya jauh ketinggalan dari classmate yang lain. tapi bukan pencapaian akademik y…

you're my band aid;

When I met you I didn't really like you
First impression was you were somebody who

Walked right by when I wave and say hi
But they say
Bad beginnings always make happy endings
Now I know you I begin to understand things
Turn around a hundred-eighty degrees
I found my missing piece

There's something about you
That's like the sun
You warm up my heart

When I come undone
You're like my soul mate
And all of those things
When I hurt
When I break
Mm-Hmm
You are my band aid
When I hurt
When I break
You are
When I hurt
When I break

When I get caught in the rain and it feels like
There is no one in the world who understands my
Complications that i face everyday as I
Talk it through
With you
No matter how I try to hide
You see straight through my disguise
You know how to fix me
You are my therapy

Baby, Ooh

You lift my feet off the ground Spin me around You make me crazier, crazier Feels like I'm falling and I I'm lost in your eyes You make me crazier, Crazier, crazier
*taylor swift-crazier*

42 questions for me;

1.Have you smoked a whole box of cigarettes before?
: im not smoking
.
2. How old are you?
: will be 21st this august
.
3. Who's the last person that came to your house?
: house xda. tp if room d hostel, si ayin
.
4. Miss someone?
: yeap.
.
5. What are you doing tomorrow?
: berehat dan bersantai
.
6. Who is the last boy/girl you had a meaningful conversation with?
: someone.
.
7. What were you doing at 1:15am today?
: sleep zZzZz
.
8. Who/What made you happy today?
: someone
.
9. Who's on your mind constantly?
: someone.
.
10. The last text you received on your mobile, and who was it?
: from someone.
.
11. What was your last decision?
: sama rumet. pasal kenapa dia merajuk sm dia punya ehem2

12. Do you have any piercings?
: nope
.
13. Last person to disappoint you?
: that guy. hoho
.
14. Who/What made you angry today?
: no one
.
15. Last thing you ate?
: nasi, ayam dan tempe

16. Do you find yourself loved?
: yeap :)
.
17. Plans for the weekend?
: assignment
.
18. Do you have over 1,000 facebook friends?
: yeap
.
19. Prefer reb…

3 things;

THREE NAMES I GO BY
1.Izzatie
2.Seri *roomate*
3.Ayin *besties*

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
1. student
2. SU JPP
3. blogger ;p

THREE PLACES I HAVE LIVED
1. kota kinabalu
2. labuan
3. tawau

THREE TV SHOWS THAT I WATCH
1. GLEE!
2. AF
3. The Biggest Loser

THREE PLACES HAVE BEEN (with frens)
1. kuala lumpur
2. giant, tawau. hahahaha
3. blok akademik ipg kampus tawau

THREE PLACES I WANT TO GO
1. japan
2. china
3. macau

THREE OF MY FAVORITE FOODS
1. strawberry+chocolate
2. ice cream strawberry
3. cheesecake

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
1. kerja2 konvo
2. bina insan guru
3. ELAUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

THREE PETS THAT YOU HAVE OWNED
1. ikan
2. hamster
3. kura2

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS
1. Glee Cast
2. Kaer Azami
3. dan banyak lagi

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
1. swimming
2. tennis
3. badminton

THREE FAVORITE DRINKS
1. strawberry shake
2. skyjuice
3. honeydew juice

Planning for classtrip;

bila classmate saya mula merancang untuk kerja amali kami semester ini, bajet dikira2 mahu juga beratus. penginapan, pengangkutan,tempat makan semua diambil kira. kami tidak akan minta duit dari kampus, sebab semua rasanya mahu guna duit sendiri.
well,cannot wait our trip to Sandakan. maybe this is the last time, we are together to do something like this. hwaitttiiiinnnngg!! :D

Monday Blues;

pagi tadi, dikejutkan dengan hebat sekali oleh Ain. ketukan pintu yang sangat dasyat seperti ada kecemasan. saya bangun dari tidur dalam keadaan yang sangat 'shock'. tanya roomate jam berapa, masih awal lagi. aishhh rupanya Ain sengaja kasi bangun awal sebab tiada air di asrama.hoohohho ambil air di tangki sama roomate, masih macam blurr2x berabis ni. tidak percaya oo kami akan bangun dalam keadaan begitu
7.00 pagi; Perhimpunan Pagi. rutin mingguan IPG Kampus Tawau. baca doa, nyanyi lagu, dengar pengumuman yang akan disampaikan. and so on
730 pagi; dengan yakin mahu naik ke kelas, sekali rupanya kelas Teknologi Pendidikan gabung dengan Sains dan PraSekolah di khawarizmi. ciss, bolehnya terlupa. padahal semalam semangat sudah jumpa Pen Ketua Unit kelas kami tanya jadual
930 pagi; keluar rehat. sebab pagi tidak sempat sarapan. sambil makan tengok penutupan tu World Cup. best juga dengar lagu Shakira sambil menari2 sexxxxyyyyy gitu.
10.00pagi; masuk kelas, ambil semua karya2 agung PSV …

i choose to move on;

akhirnya, setelah berbulan saya bertahan dan saya berfikir jalan apa yang terbaik, saya memilih untuk berhenti. bukan kerana berputus asa, tapi kerana sudah lebih memahami apa yang dia mahukan. saya bertahan kerana jalan yang saya lalui sudah terlalu jauh, jadi saya terfikir kenapa perlu berhenti di tengah jalan?
tapi kadang kala, lebih baik berhenti kan di tengah jalan dari terus sesat di suatu tempat yang belum pasti. mungkin kalau terus dijalani, ada kebahagiaan disitu, atau mungkin hanya jalan mati yang ada. Ya Allah,ku harap jalan yang ku pilih adalah yang terbaik buat kami berdua.


oh random berabis;

lately, macam ada malas sikit saya update blog, then idea memang sangat kurang. but then, petang ni punya bosan. mahu tidur pun tidak dapat, jadi online kejap, cek2 facebook, baca blog, then cari maklumat untuk amali PSV, dan update blog! yeah, ada idea sudah, jadi mesti cepat tulis.
my random, oh really random cerita;
1) elaun belum masuk. hahaha peruntukan baru dapat minggu ni, jadi mungkin next week ada lah sudah tu. for sure, asrama akan jadi kosong sebab semua pelajar berpusu2 menuju ke bandar untuk berjoli
2) saya dilantik jadi Ketua Program Kembara Sosial dan Khidmat Masyarakat di Kampung Balung Cocos selama 4 hari 3 malam. Saya seperti mencabar kebolehan saya selama beberapa semester ini dan ingin lihat sejauh mana saya sudah belajar dari kesilapan saya dalam mengurus dahulu. saya harap saya dapat lakukan yang terbaik untuk diri saya dan kawan2 PISMP Januari 09.
3) perlu siapakan amali PSV dan hantar minggu depan. haha.. masalah yang utama buat diri saya, saya langsung tiada idea …

relationship tag;

1. When was your first boyfriend
beberapa tahun yang lalu. aishh malas saya kira tahun berapa tue

2. Who was it?
seorang lelaki.

3. Who gave you your first kiss?
my parents.

4. Have you ever fallen in love?
yeap..fallen in and out of love

5. If so, with who?with A, B,C, and bla bla bla

6. Have you ever broken anyone’s heart?
yeap.

7. Do you get along with any ex-boyfriends?
yea.. masih kawan lagi sampai sekarang

8. Do you have feelings for any ex-boyfriends/girlfriend at this current time?
tiada langsung. kawan2 saja semua tu

9. Do they know how you feel?
mereka pun anggap saya kawan. mungkin lah.

10. How long was your longest relationship?
setahun lebih la..

11. How short was your shortest relationship?
kahkahkah..below 6 months.

12. Has anyone told you they wanted to marry you?
ada.

13. Have you ever cried over a girl/boy?
yeah..

14. Who was the last person you went on a date with?
malas mahu ingat

15. If you are single, do you want to find love?
yeap. someone yang trully love me

16. What are three things you l…

first day for Semester 4;

hari pertama ke kuliah, yehaaa...last week agak busy dengan MPPB sampai kelas satu pun saya tidak masuk, nothing much yang berubah di dalam kelas. kelas masih di tingkat dua (Bilik Al-Farabi), cuma kedudukan meja sudah berubah. saya duduk belakang sekali. diapit oleh Seri dan Luqman. tiada masalah sangat, sebab both of them are my bestfriend.
mostly jadual semester ni berkaitan cara mengajar. banyak amali juga yang kena buat terutama PSV. dan yang lain-lain, akan saya cerita one by one di entri yang akan datang. semester 4 pasti banyak perkara yang berlaku, dan mental dan fizikal harus kuat :D
agak bangga hari ini sebab baju kurung saya telah diseterika oleh CIK SYAZWANTI SAIDUR merangkap madu tersayang saya. hahahahahha tidak ku sangka kau mahu melakukannya ;p next time du, turn aku seterika baju mu.
kakak wanti sayang sama adik2nya muahahahahahahah
dan petang itu kami ada kelas pendidikan seni visual dengan En Hamzah, tugasan kena buat 4 kaedah menggambar 3 mencorak, glurrrpppp...kalau tiada id…

jalan jalan cari makan, dan terus makan;

inilah hasil borongan sama roomate, actually keluar untuk beli barang2 kuliah sama fotostat sukatan pelajaran kajian tempatan dan pendidikan sivik, tapi lain pula jadinya;

ini adalah Romance Cheese Tart rupa ni tart sangat comel tapi gara2 berebut naik bas tadi, habis rosak ni tart. nda pa, yang penting rasa tidak berubah :)
sandwich 3 layer tuna,egg dan cheese dua2 roomate punya
nasi beriyani breakfast nasi beriyani dinner pun ini juga ohohohohoho
strawberyyyy yay!! sedap sedap sedap~
kalau makan strawberry sedap campur dengan chocolate so, beli la ni di tawau harganya double dengan di labuan tapi roomate saya tetap beli juga ;p
merendam strawberry di dalam coklat. baru la best dan sedap di makan ramai2 bersama bestfriend :D

MPPB with love;

Kepenatan itu cuma sementara, namun kenangan bersama mereka buat selamanya;

kumpulan Bendi saya yang tersayang
coklat dari ahli kumpulan ku :')
saya bermula dengan mop gimnasium dan saya akhiri tugas saya dengan mop gim juga
Izzatie ;)
thanks for the commitment guys!!!

sometimes knowledge really need money;

Sepanjang seminggu tak masuk kelas, saya tak tahu sangat apa yang jadi. cuma dengar cerita dari roomate saja. then, perkara pertama yang harus saya lakukan adalah fotostat ini. hohohohoh belum ada elaun sangat, macamana mahu print setebal ini ;(