Skip to main content

saya emo malam ini;

saya sedang mengalami jiwa kacau tahap dewa. rambut saya sangat kusut sekarang,serabai sangat sampai kalau saya jalan2 ke tandas sekarang ni, orang akan berteriak seperti nampak CIK PON...................

printer saya mengalami masalah. saya sangat sedih tahap dewa dewi. macamana saya mahu print assigment PSV saya? mahu pergi dekat kawan lain, smua pun rasanya ada masalah sama ink warna. mahu hantar ke kedai printer, elaun belum ada. serba serbi susah hidup sekarang.

saya cuma berharap agar semua pensyarah dapat faham situasi kami sekarang. kami tiada duit mahu fotostat sukatan pelajaran, mahu print assignment. bukan ini ALASAN SEMATA MATA, dan KAMI BUKAN MALAS BELAJAR. cuma, keadaan ini sangat mendesak. kalau mahu kerja sambilan untuk tambah duit, kami terikat dengan AKTA 174.

ramai kawan berpuasa, untuk jimatkan duit supaya dapat bertahan sampai elaun masuk. tapi kalau duit mahu berbuka dan bersahur pun tiada, macamana? mahu minta sama famili, kami semua bukan dari keluarga yang senang. sampai saya dan roomate sedang mencari jalan yang paling sesuai untuk jimatkan duit.

1) sarapan makan rm1 (nasi goreng sikit, dan sosej), lunch tidak payah makan. sebab habis kuliah pun petang. jadi petang, makan megi dan share nasi 50 sen

2) semua kertas yang fotostat di kelas tidak payah. fotostat sendiri guna printer (tapi sekarang printer pun buat masalah)

3) apa2 saja yang difkirkan logik, dan boleh jimatkan wang.

gila, saya sangat terdesak dengan wang. saya cuba fahami masalah yang dihadapi, tapi saya tidak dapat menahan diri dari mahu marah. saya tidak boleh sabar sudah :'(((

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…