Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Abg Dafie and Kak Emmie Wedding;

last nite, me and some of my friends, went to Abg Dafie and Kak Emmie wedding. Abg Dafie adalah kawan kpli aku dulu masa dorg kat kampus. even cuma tak sampai setahun kenal, but we really close. sebab bila minggu orientasi aku merupakan fasilitator untuk kumpulan dia. 
kami bukan rapat berdua jak. but memang ada kawan yang sorg lg Nizam. in my previous entry memang ada juga tu beberapa story pasal dorg berdua. since mmg dorang selalu tolong aku kalau aku sakit, if ada masalah and so on. even kalo lepak makan pun selalu juga sama-sama.
so back to the wedding event, kali ni dibuat di sebelah Abg Dafie. yang sebelah Kak Emmie suda di buat minggu lalu di Sandakan. let's see the picture;
to Abg Dafie and Kak Emmie, Congratulations on your wedding. semoga bahagia selalu dan dikurniakan anak anak yang comel seperti kalian juga ;)

p/s; lepas ni ada wedding lagi mau di pergi.haha ambil berkat betul~

heh;

01 – Nice men are ugly
02 – Handsome men are not nice
03 – Handsome and nice men are married
04 – Handsome, nice and unmarried men are useless
05 – Handsome, nice, unmarried and rich men are not interested in us
06 – Handsome, nice, unmarried, rich men who are interested in us are players
07 – Handsome, nice, unmarried, rich men who are interested in us and faithful are homosexuals
10 – Handsome, nice, unmarried, rich men who are interested in us, faithful, straight and who would not lose interest in us even if we made the first moves – those men must have problems!

nothing much;

hey hey ;)

paling jarang aku upload muka aku bergambar sendiri ni. well, besa la. low self esteem ba kunun ;p tapi di facebook rajin pula tukar2 display picture. ngee~ motif entri kali ni memang tiada. cuma mau tunjukkan how chubby I am. 
orang kalau praktikum mengurus, aku??? naaaa.. makin bertambah2 berat badan. ya la, kantin sekolah sedap, tengahari mesti lepak makan di Taste Two, pastu dinner kunun2 mo makan bun saja. tapi bun yang dibeli sampai 3. adeeeeeeeeeeeeeeeeeeiii =/
program diet? tiada! 
p/s; orang kata makin gemuk bahagia, aku ni, bahagia ker?? ;p


Salah aku;

Silap aku mudah percaya,
Silap aku mengikut kata hati,
Silap aku percaya lagi,
Silap aku bodoh dengan hati sendiri,
Dan silap aku,
Terpedaya lagi.

Jika bisa aku betulkan,
Jika bisa masa diputarkan semula,
Jika bisa aku mengawal hati sendiri,
Jika bisa aku ulangi waktu itu,

Sudah tentu ini tidak terjadi,
Sudah tentu hati ini tidak goyah,
Sudah tentu kita masih sama,
Aku dan kau,
Tidak terluka
posted from Bloggeroid

hingga matahari tak terbit lagi;

jarang mahu luah apa yang terbuku dalam hati, sebab apa yang kita luahkan hari ni mungkin berubah untuk esok hari. 
aku, bukan orang yang tetap dengan apa yang aku mahu. berubah mengikut masa, situasi, tempat, keadaan, kadang kala aku sendiri bingung dengan apa yang aku mahu, dengan apa yang aku rasa.
kalau bab buat keputusan hal hati ni, lagi lah aku tak berani. iya la, kadang kala setiap apa yang kita putuskan belum tentu ianya terbaik untuk kita. untuk buat satu kesilapan yang salah lagilah aku takut. jadi semua nya ku biarkan masa yang tentukan.
mahu cakap apa yang ada di dalam hati ini, umpama membuka pekung di dada, mengeluarkan kelemahan diri sendiri, jadi aku putuskan biar aku saja seorang yang tahu.sakit tu memang sakit dengan apa yang aku rasa, apa yang aku putuskan, tapi maybe itu yang terbaik.
cinta tidak semestinya memiliki. lepaskan dan lihat dia bahagia sudah cukup puas untuk aku.