Skip to main content

Abg Dafie and Kak Emmie Wedding;

last nite, me and some of my friends, went to Abg Dafie and Kak Emmie wedding. Abg Dafie adalah kawan kpli aku dulu masa dorg kat kampus. even cuma tak sampai setahun kenal, but we really close. sebab bila minggu orientasi aku merupakan fasilitator untuk kumpulan dia. 

kami bukan rapat berdua jak. but memang ada kawan yang sorg lg Nizam. in my previous entry memang ada juga tu beberapa story pasal dorg berdua. since mmg dorang selalu tolong aku kalau aku sakit, if ada masalah and so on. even kalo lepak makan pun selalu juga sama-sama.

so back to the wedding event, kali ni dibuat di sebelah Abg Dafie. yang sebelah Kak Emmie suda di buat minggu lalu di Sandakan. let's see the picture;

Pelamin yang sangat awesome, kan?
Wedding Cake
Perarakan masuk dewan
they look cute together kan ;)
harus ada muka sendiri ;D
to Abg Dafie and Kak Emmie, Congratulations on your wedding. semoga bahagia selalu dan dikurniakan anak anak yang comel seperti kalian juga ;)

p/s; lepas ni ada wedding lagi mau di pergi.haha ambil berkat betul~

Comments

Lady Rina said…
congrats Dafi n wife...kakak x dapat pegi sbb my 'orange' accident..huhuhu..
alaa~ ptt la kak. kalo x bole jg kita bertemu kan d sana

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p