Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

kalau saja kau cuba tapis ayat;

okay, ini satu masalah bagi orang yang tak pernah hidup susah, atau mungkin dia hidup dalam keadaan sederhana,  or maybe, dia susah tapi tak mahu orang tengok dia susah.
oleh itu, dia boleh lah mengeluarkan kata kata yang boleh menyebabkan golongan yang berpendapatan sederhana seperti aku, terasa, terguris perasaan dan yang paling sandi aku marah.
memang aku marah. sebab aku rasa dia cuma bercakap dari point of view dia dari kacamata dia melihat dunia ini macamana.
oh please, kalau tak boleh jaga hati orang lain, jangan tulis sembarangan.
annoying okey.
*pms mode.

bila aku membebel pasal harga barang naik;

aku sekarang dah macam menyampah untuk buka wall facebook, bukan pasal aku benci drama drama yang ada,  cuma bikin heart attack ba membaca artikel yang keluarkan BARANG NAIK HARGA
serius, ini tidak cool. malahan bikin panas jiwa dan raga.
kalau dengan gaji aku sebagai seorang guru aku dah rasa terbeban,  bagaimana pula dengan hidup orang lain yang kurang bernasib baik?
untung bagi yang kaya, malahan aku tengok makin hari makin kaya. muak. apa lagi dengan mudah mereka melancong ke sana sini, beli barang barang branded.
okay, rezeki mereka. malas mahu cakap. nanti kena bash.
keluar beberapa kenyataan dari orang yang bijaksana, yang ada kelulusan tinggi dan darjat segala, untuk bersyukur atas apa yang ada di muka bumi Malaysia ini, untuk terima seadaanya, dan yang paling parah, untuk hidup di atas kemampuan sendiri. dengan harga naik yang mencanang-canang, part mana aku rasa boleh mampu? boleh lah kali kalau makan beras yang murah murah,  ikan yang sudah mau busuk (harga murah kheeenn) …

khas untuk yang masih menanti bila posting;

hello.yeah. aku aktif semula menulis blog. lagipun dalam cuaca hujan renyai ni, tulis blog, memang sungguh seronok sekali. tapi, mendengar suara merdu orang sebelah rumah aku nyanyi, 'ooooo my love, my darling, i'm hunger for you touchhhhh....' berdarah juga telinga =="
entri kali ni aku tujukan khas buat teman teman yang menunggu result posting, or perhaps, masih belum ada kerja selepas habis study. and pertama sekali, warning, this is dalam point of view aku. so whether ia betul or salah,  terpulang dari pemahaman kita sendiri.
for those yang baca blog aku, yang setia berabis, and my friends,relatives, and bla bla bla, memang tahu yang aku lambat posting juga lepas habis belajar November 2012. so, aku nak bagi idea dan tips sikit untuk melupakan; *kerisauan posting *kegundah gelana diri sebab tak sabar nak ada gaji sendiri *keterujaan untuk kahwin *and what so ever lah benda yang plan mahu buat.
FIRST! Apply Guru Ganti or KGSK
aku habis saja study, aku terus naik p…

kenapa kita hidup perlu dengar pandangan orang lain?;

actually, aku rasa, aku ada satu penyakit. penyakit that so called "aku-tak-suka-benda-sama-dengan-orang"
gah.  itu lah masalah aku kadang-kadang.
terutama dalam konteks bila mau buat satu design, selalu aku dengar "kebiasaan kami buat macamni" "si **** buat begini selalu" "dalam buku selalu cakap, begini lah"
why, why, why???? kenapa mesti kita ikut, apa yang sudah di buat, dan pernah di buat, why? kenapaaaaa?
aku cuma ada satu jawapan saja, "kita takut mencuba" "kita takut perkara baru" "kita takut keluar dari zon selesa" "kita takut apa kita buat orang tak suka"
above all,kehidupan kita dipengaruhi oleh siapa? kehidupan kita adalah untuk memenuhi citarasa orang lain? kehidupan kita adalah untuk memuaskan hati orang lain?
percayalah, apa saja kita buat, pasti ada yang menentang, pasti ada yang mencaci, mengkritik. dan sebab itu, if kita rasa apa yang kita buat tidak salah, (and you need to do a lot of r…

merangkak menulis entri semula;

aku rasa aku memang sangat pending dalam update blog. haih. roh roh update tidak masuk dalam kepala otak. memang fail betul =(
so, tahun 2013 bakal melabuhkan tirai, dan aku rasa tahun ini adalah tahun paling kurang sekali aku update apa apa entri. bukan sebab aku tiada cerita menarik mau kongsi, tapi....
sebab aku tiada masa untuk update. weeeekkk =p padahal siang malam terbungkang di katil selalu juga.
apa yang berlaku lately dalam kehidupan aku? erm. let me see. oh ya, dua rakan baik aku di ipg sudah selamat bertukar status kehidupan.

kami semua excited sebab Rachel adalah classmate pertama yang kawin. we look forward untuk anak buah kami yang pertama pula. *more pictures boleh cari dekat fb dan instagram aku yer.
and not only that, my kesayangan, Seri juga telah menjadi Cik Tunang seseorang. haha yang ni lebih excited since aku tunggu perubahan status almost 6 years. dan berada di majlis itu dari mula make up until la pelamin dibuka, was a great joy!


lagi pun, aku berada bersama …