Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

jangan rendahkan diri demi cinta;

something to reflect on to myself actually.
bila kau hadapi situasi macamni; you broke up with your boyfie/girlfie, atau maybe ada yang gantung tu hubungan, atau maybe terputus hubungan, seberapa lama kah anda akan tunggu dia datang balik? seberapa lamakah anda sanggup menjadi si penunggu hantu yang percaya dia akan kembali dan meminta maaf? dan seberapa lamakah anda percaya cinta itu tetap ada walaupun berjauhan?
kalau bab cinta ni, ramai orang fikir ikut hati. ya la. CINTA kan. well, apa kata tengok dari sudut yang logik! manusia kan ada akal fikiran, lihat semua tu dari sudut realiti. IF kau punya pasangan tu minta masa, dan dia gantung hubungan kau, dan kau sekarang sedang meraung2 menangis, merintih2 kekecewaan, mendengar2 lagu jiwang karat, kau rasa dia begitu ka juga? kau rasa dia pun ikut2 sedih?
TIDAK SAMA SEKALI. jika ikut logik.
kalau dia sayang kau, dia takkan minta masa. kalau dia sayang kau, dia takkan minta putus. kalau dia sayang kau, dia takkan gantung hubungan tu.
please sto…

Jika hanya;

what if you didn't know what you had until it was gone?
what if life gave you a second chance to love the one you lost?
what if you had one day to change destiny?


Aku jumpa movie ni waktu aku sedang ronda ronda di Youtube. and yes, aku tengok movie ni di Youtube yang sesungguhnya memerlukan kesabaran kerana loading ya ampun punya la lama! dan dari 1 jam setengah tu movie, aku tengok mau hampir 4 jam! tapi ianya berbaloi, sebab towards the end, i love the movie, i love the storyline, i love all the dialogue, and of course i love the ending.kalau tengok trailer ni, basically dia macam cerita cinta yang klise. but trust me, you will feel the different (tapi kalau kau punya hati keras macam batu kau tengok sejuta kali no feeling juga tu)
Did i mentioned before yang hati aku dah jadi sekeras2nya sekarang?  and, hati tu dah pecah dan breakdown betul gara2 ni movie. 
yes, the movie really captured me. sebab watak lelaki ni remind me of someone. yang bagusnya lelaki tu sempat sedar, while in th…

seluruh nafas ini;

lately, aku suka betul kan post video. ya. tau la kalau suda cuti, aku pnya aktiviti harian mostly di rumah saja. kalau keluar pun, mesti bersebab. kelmarin, baru aku keluar tu pun hangout sama girlfriends (ika and jee). will update that story later or never. since langsung tak ada capture gambar bersama. haha and hampir semua story kitorang pasal benda2 yang matang such as politics and wedding. duhhhh~ masa bergerak sangat pantas, sampai hangout cerita benda2 yang sangat matang.
so here guys, my fave song for now. dengar lah. tak rugi juga sebab lagu ni best. walaupun the vocalis is not so handsome (not a typical singer), but his voice sangat sedap. and bait bait lirik nya pun menusuk ke kalbu. aiseeeehhhh.. sampai bangun pagi, setiap sejam, setiap mo tidur, wajib dengar.


#part of the lyric I like :D

jika memang dirimulah tulang rusukku kau akan kembali pada tubuh ini ku akan tua dan mati dalam pelukmu untukmu seluruh nafas ini