Skip to main content

Jika hanya;

what if you didn't know what you had until it was gone?

what if life gave you a second chance to love the one you lost?

what if you had one day to change destiny?



Aku jumpa movie ni waktu aku sedang ronda ronda di Youtube. and yes, aku tengok movie ni di Youtube yang sesungguhnya memerlukan kesabaran kerana loading ya ampun punya la lama! dan dari 1 jam setengah tu movie, aku tengok mau hampir 4 jam! tapi ianya berbaloi, sebab towards the end, i love the movie, i love the storyline, i love all the dialogue, and of course i love the ending.kalau tengok trailer ni, basically dia macam cerita cinta yang klise. but trust me, you will feel the different (tapi kalau kau punya hati keras macam batu kau tengok sejuta kali no feeling juga tu)

Did i mentioned before yang hati aku dah jadi sekeras2nya sekarang? 
and, hati tu dah pecah dan breakdown betul gara2 ni movie. 

yes, the movie really captured me. sebab watak lelaki ni remind me of someone. yang bagusnya lelaki tu sempat sedar, while in the reality, in my life, there's nothing happened. we both move on (maybe) into our new life. 

aku fikir orang yang menangis ni adalah orang yang selemah2 manusia, tapi makin lama aku pendam perasaan, makin aku simpan semua kekecewaan tu, sebenarnya aku rasa makin lemah. sebab tu bila aku dapat pecahkan perasaan aku malam ni, aku rasa tenang. aku rasa aku dapat suatu kekuatan baru. and aku dah jumpa diri aku balik. seorang yang menangis bukan kerana lemah, tetapi menangis untuk membuang segala yang tersimpan dan menyimpan satu kekuatan baru.

If Only kamu mau tengok ni movie, please do comment my entry. will give you the link. itupun kalau sanggup tunggu berjam2, tak pun apa salahnya download terus =)

# the reality is tiada siapa akan lalui balik semua perkara yang berlalu, keputusan yang sudah dibuat ditarik balik, sebab apa yang penting adalah masa kini dan juga yang akan datang. apa yang sudah berlalu itu lah pengajaran dan pengalaman untuk kita terus maju dalam hidup.

Comments

iEdA said…
trgin gk lah nk tgok sbb dgr cm besh jer kn...hehe...btol 2.nages bkn sbb kita lemah tp sbb kita sukar nk luah dgn kata2 perasaan yg tsimpan 2 ^_^
eyqa amin said…
what if...
waa..mcm best je nie...love story~~~
nk link nk link..hee
http://www.youtube.com/watch?v=qmpx0RUBa1E&feature=related

=)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='