Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Rumusan Bulan Pertama Praktikum Fasa 3;

sedar tak sedar, dah sebulan juga aku ber-praktikum di SK Taman Tawau ni. memang tak terasa langsung sebab aku betul betul enjoy kehidupan aku di sana. aku suka dengan sekolah tu, senang masuk cerita dengan cikgu di sana, dan aku sayang murid murid yang aku ajar. yang aku tak ajar aku sayang juga, cuma aku sayang lebih dengan murid yang aku ajar ;p
tak macam praktikum lalu, aku rajin update story aku di sekolah. kali ni macam aku rasa tiada masa nak buat semua tu. sebab praktikum kali ni memang busy. aku sampai tiada masa mau buat action research dan assignment. maybe sebab sekolah aku jauh dari kampus, so masa banyak dihabiskan di jalanraya.
so, untuk tidak membuatkan blog aku ni tiada cerita, aku buat ja la highlight beberapa cerita. cerita2 ni pun sebab ada gambar yang sempat aku capture. *gambar pun tak banyak ambil dalam kelas,sbb sejam penuh dengan mengajar dan urus aktiviti dan murid*
kami berlima praktikum di sekolah tu. Me and Kenneth di sebelah pagi, dan tiga yang lain di sebel…

Kisah ditipu orang separuh sedar;

Aku ada satu cerita lawak malam ini. Kejadian baru jak kejap tadi. Ngam2 aku memang on the way mahu tidur. As usual before aku tidur aku akan online facebook dan layan twitter. Tiba2 ada lah sorang kawan aku ni bercakap. Tapi setahu aku dia tidur duluan dari aku. So aku layan jak la apa yang dia cakap.

Ain: c dayah beli sepit kain harganya rm2
Aku: ohhh dimana?
Ain: ada cikgu jual sepit kain rm2. Mahal ni
Aku: jd c dayah beli? Mahal ka tu??
Ain: kalau mau mesin kain kena guna sepit?
Aku: eh???
Ain: guna lcd kena pakai jaket guna sepit?
Aku: apa ba cerita mu ni?
Ain: ko tau ka sepit? Sepit kain ba
Aku: ya aku tau, tp apa kaitan sm lcd?
Ain: lcd ba lcd.. ko ni ndak faham
Aku: ko ulang ba balik, nda ku fhm ni
Ain: esok la ku crita dan kasi faham ko
Aku: urgh gantung crita ko ni. Huh!

Tak lama kemudian lepas tu, dia tanya aku balik;

Ain: apa aku cakap tadi?
Aku: ko cakap pasal sepit kain rm2
Ain: aku mamai ba tu. Hahahaha
Aku: bodohnya aku layan cakap mu time mamai
Ain: time aku mamai pun…

missing in action;

officially my rph book is missing =/

suda putus asa mau cari, memang tiada harapan lagi la ni. jalan terbaik buat balik semula rph yang lalu bersama jurnal dan sebagainya. sangat sedeyyyyyy tapi apa bole buat kan.

grr, period pain is killing me rite now.
satu problem, plus satu problem lagi.

Hati manusia berubah-ubah?;

Hati manusia sentiasa berubah-ubah. Hari ini kita cakap lain,esok akan cakap lain. Hari ini mungkin hati kita untuk orang ini, esok lusa untuk orang lain.

Sebab tu perlu berdoa supaya kita sentiasa tetap dengan pendirian kita. Walaupun ada kalanya pendirian itu berubah kerana masa dan keadaan. Pendirian kita juga belum tentu betul dan belum tentu salah. Sebab itulah kita ada Allah dan perlu berdoa mendapat kepastian.

Tapi dari dulu hati saya tetap tak berubah,
Tetap begini,
Biar bertahun,
Tetap itu.

Mungkin hati ini akan berubah atau mungkin begini saja sampai bila-bila. Allahualam.
posted from Bloggeroid

untitled post;

holllaaaaaaa semuanya! =)
yeah. finally ada masa untuk update blog. sebab RPH untuk minggu ini dan fail praktikum sudah siap 90%. tinggal mau isi step by step lagi. depends on time and Insya Allah semuanya akan settle dalam masa 3 bulan ini. Amin.
okay, lately my life biasa biasa aja. busy with practicum and so on. duit mencurah-curah macam hujan semata-mata mau kasi lengkap keperluan mengajar. memang perlu berkorban banyak masa, tenaga dan juga $$$$$ kalau mahu perfect rasanya.
personal life? begitu begitu aja. better dunia tidak tahu apa business personal life aku. keep it secret and simple.
urgh, now I miss my family and I miss Labuan so much! tapi sabar saja la dulu. sebab itu ja boleh dibuat sekarang. lain lah banyak duit. hujung minggu ni bole fly terus ke Labuan haha tapi apakan daya. wang cukup cukup makan saja LOL

first week of practicum;

hey lama gila tak update entry.
sorry, pemilik blog ini sekarang busy bersama praktikum murid dan sekolahnya. so untuk last praktikum ini, aku pilih sk taman tawau! and pilihan aku tepat sebab aku tiada problem lagi setakat ini. kawan praktikum pun okay jak ni. semua la okay so far.
first day aku punya risau memang tahap gaban la juga.sebab aku sorang jak perempuan. macam2 aku fikir macamana caranya mau get along sama cikgu yang ada di sekolah. and yes, dorang semua friendly so memang aku tiada problem sangat lepas tu ;D ari pertama juga dapat kelas. and dapat tau guru pembimbing on the next day.
siapkan fail dan rph semua nya ari khamis. nasib baik semuanya settle. so, sekarang ni cuma fikir pasal BBM untuk P&P next week. dan juga siapkan diri for first camping next week sebagai seorang guru ;D
itu ja la cerita. sorry,ilang ba mood update blog =(