Skip to main content

Kisah ditipu orang separuh sedar;

Aku ada satu cerita lawak malam ini. Kejadian baru jak kejap tadi. Ngam2 aku memang on the way mahu tidur. As usual before aku tidur aku akan online facebook dan layan twitter. Tiba2 ada lah sorang kawan aku ni bercakap. Tapi setahu aku dia tidur duluan dari aku. So aku layan jak la apa yang dia cakap.

Ain: c dayah beli sepit kain harganya rm2
Aku: ohhh dimana?
Ain: ada cikgu jual sepit kain rm2. Mahal ni
Aku: jd c dayah beli? Mahal ka tu??
Ain: kalau mau mesin kain kena guna sepit?
Aku: eh???
Ain: guna lcd kena pakai jaket guna sepit?
Aku: apa ba cerita mu ni?
Ain: ko tau ka sepit? Sepit kain ba
Aku: ya aku tau, tp apa kaitan sm lcd?
Ain: lcd ba lcd.. ko ni ndak faham
Aku: ko ulang ba balik, nda ku fhm ni
Ain: esok la ku crita dan kasi faham ko
Aku: urgh gantung crita ko ni. Huh!

Tak lama kemudian lepas tu, dia tanya aku balik;

Ain: apa aku cakap tadi?
Aku: ko cakap pasal sepit kain rm2
Ain: aku mamai ba tu. Hahahaha
Aku: bodohnya aku layan cakap mu time mamai
Ain: time aku mamai pun boleh ditipu ba
Aku: aku memang sot =_=

Lepas tu aku tak boleh tahan dah ketawa. Aku memang dah gila time tu. Bolehnya aku layan cerita orang mengigau. Serius lagi tu. Hahahahahaahhaa. Tipah tertipu,bang :p

Sandi sandi.

posted from Bloggeroid

Comments

b0m^2 said…
patut perlu rakam bah ni hahahahaa
Farhan Yusuf said…
hahahha.
hmmmm mcm2 hal...
bom2,
ko tau la si ain mamai.
di marahnya ba lg gara2 nda faham apa dia cakap wakakakaka

farhan,
kalo da penat itula akibatnya :D

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='