Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

You showed me something that I couldn't see;

I've never gone with the wind Just let it flow Let it take me where it wants to go Till you open the door There's so much more I've never seen it before
You make me crazier.

19 soalan;

#1: What is the thing you hate in your room?
my room is perfect for me. tiada yang aku benci. haha jawapan selamat ka apa ni? tapi honestly memang tiada apa apa yang dibenci dalam bilik tu. asal masuk bilik, terus gembira, apa lagi kalau pasang aircond, terus rasa mau tidur. eh? tapi kenapa malam malam tidur lambat juga ni?!
#2: What is your favourite makeup product?
I love Elianto! sebab harga make up sesuai dengan aku yang hanya seorang guru pelatih. and now, bekas guru pelatih. haih.

#3: Would you ever do a plastic surgery?
Never, Ever. aku bersyukur betul sudah diberikan tubuh badan yang sempurna ini. cukup sempurna untuk aku, tak payah la nak puaskan mata orang lain. buang masa saja. haha

#4: What is your favourite desert? 
anything yang ada Strawberry. sebab aku memang gila gila dengan Strawberry. tapi paling sedap juga kalau makan strawberry yang bersalut coklat. heaven!

#5: Favourite place for vacation? 
aku suka pergi ke tempat2 yang sejuk gitu macam New Zealand! 
#6: What is your…

Masak Ala Rumah;

memandangkan aku sekarang ni dalam tempoh menganggur, jadi kerja aku kat rumah, tidur, bangun, masak, makan dan tidur balik! haha!! amacam menarik tak kehidupan aku? nak keluar dari rumah dan jalan jalan aku punya malas memang tahap dewa dewi. aku lebih rela berkurung di rumah. sangat sangat rela. 
masa awal awal cuti tu, memang aku rajin la bangun awal, since Izan kerja syif malam dan balik kerja mesti call. bila dah call, aku dah tak boleh tidur balik. so, terus bangun. tapi start kerja petang, aku dah lambat bangun haha apatah lagi kalau kerja syif pagi macam sekarang ni, lepas call pagi, aku sambung terus tidur. dah memang tiada dah breakfast. terus lunch! =p
aku nak juga tiap kali masak, aku gambar. tapi kang, ada yang kata aku mengada pula macam terer masak. tapi, whatever la kan, asalkan blog aku ni berupdate, aku post ja la gambar makanan! ngee =p sebab rumah aku memang syurga makanan, dan sekarang ni rumah aku penuh dengan sayur dan buah. ohmy, dah macam kebun aku rasa. 
oka…

30 Day LDR Challenge;

sepatutnya ianya adalah 30 Day LDR Challenge. so kena 30 hari buat satu entri. but then, rasanya agak lucu juga untuk buat hari-hari so, aku gabung ja semua sekali, dan buat dalam satu entri. tee-hee! (walhal sebenarnya malas mo update entri setiap hari) okay, let's started!
Day 1: Your name and his/her name
My Name is Nur Izzatie Nadia Subri His Name is Dzul Izan Sabri
and yeah, nama bapa kami hampir sama kan. perbezaanya cuma pada vokal a & u =D
Day 2: Your ages
Mine; 23 yrs old. Him; 30 yrs old, perbezaan dalam 7 years gitu.
Day 3: Your locations
I live in Labuan while him in Tawau.
Day 4: How did you meet?
HAHA! social networking yang paling ramai sekali di kunjungi manusia, iaitu FACEBOOK. he added me as a friend, then I approved. chat, call, meet and dating.
Day 5: Since when have you been together?
still new. but seems like we have know for ages. haha
Day 6: What is the most random thing you know about him/her?
wherever he go, rambut mesti mau dikasi urus dulu. sangat …

Nadia Wedding Day;

One of my ex-classmate,and plus my bestfriend, and also geng aku dalam powerpuff girl dulu (buttercup) dah bertukar status menjadi isteri orang. dan dalam kami bertiga menjadi powerpuff girl time skolah, hanya aku seorang yang masih single. Hayati and Nadia dah pun married. hahaha! how time flies really fast sampai rasa, cepatnya masa berlalu sampai semua orang dah ada future masing masing.
as for me, aku baru saja tamat belajar. kerja pun belum. apatah lagi untuk plan secara serius untuk ke tahap seterusnya memang tiada la lagi. cuma plan biasa biasa tu ada. aku pegang kepada 'Kita Hanya Mampu Merancang, Tuhan Yang Menentukan' aku pasti jika niat dan perancangan tu baik, pasti Allah akan bantu =)
I tried to search gambar kami bertiga yang powerpuff girl tu tapi tiada. so just grab mana mana yag ada muka aku and Nadia masa darjah 6 (I know macam lame la ada group segala, but trust me, kamurang pun dulu kecik2 ada juga kan geng2 begitu! haha and sampai sekarang aku tak rasa gr…

Ajari Aku;

first, aku dengar lagu ni dalam filem SAM. serius, first dengar aku dah memang suka! dan awal2 dah aku cop lagu ni memang sesuai untuk lagu kawin. sebab dia punya lirik, dia pnya music arrangement. first version actually dari Adrian Martadinata, lepastu baru Anuar Zain cover. tapi dua dua pun best, cuma I like the original version more. yang Anuar Zain pnya cover, aku suka sebab video klipnya sangat cantik, dan yang paling penting ada Nora Danish! rupa ND di sana serupa macam Song Ji Hyo.

Ajari aku ’tuk bisa Menjadi yang engkau cinta  Agar ku bisa memiliki rasa  Yang luar biasa untukku dan untukmu
Ku harap engkau mengerti  Akan semua yang ku pinta  Karena kau cahaya hidupku,  malamku ‘tuk terangi jalan ku yang berliku 
Hanya engkau yang bisa  Hanya engkau yang tahu  Hanya engkau yang mengerti, semua inginku 
[ajari aku 'tuk bisa mencintaimu] [ajari aku 'tuk bisa mengerti kamu] 
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku  Hanya engkau yang tahu 
 this song actually relate with m…

Detik Terakhir di Bumi Peladang;

entri pasal Tawau belum habis habis lagi kan. so, maybe ini yang paling last sebab ini adalah beberapa picture yang diambil the very last day in Tawau. tiket yang kena bagi oleh IPG adalah pada hari ahad, so memang aku ada masa lagi untuk keluar jalan dengan boyfie pada hari jumaat, sabtu dan ahad. since petang baru flight ke KK pada ahad tu, memang siang masi ada masa.
sepanjang the last day aku di Tawau, I stayed at his house. so, tak payah ulang alik dari bandar ke balung yang akan mengambil masa 30 minit. he called my mom to asked permission bawa aku tidur di rumah family dia. so, kira legally la kan aku tidur sana. haha! on the saturday, I texted Wanti untuk bawa lepak minum di cafe kegemaran kami iaitu Taste Two. so me and boyfie pun ke sana petang tu untuk jumpa Wanti and his brother.
and the early morning sunday, kami makan Mee Tauhu untuk breakfast. lepastu heading back to his house untuk packing barang terakhir, then keluar lagi semula untuk beli tikar yang mama pesan dan j…

1st Segmen : Kasi Terjah by Add;

followers; 318 =D

join join saja!

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

bila dah menganggur ni, rasa macam nak fullblast pula ikut mana mana segmen dekat blog orang ;D

The Very Last Day Of Exam;

naaa ini kali la malar mengupdate cerita yang lalu. orang kata benda yang lepas usah dikenang, tapi apa salahnya mengenang memori yang baik baik kan? ini cerita adalah mengenai our last day of exam. moment paling aku tunggu, sebab dalam banyak hal aku tak suka ketika belajar ialah EXAM. ohmy, memang aku bukan type2 suka belajar dan lepastu diuji apa yang aku belajar. itu lah exam adalah perkara yang menyesakkan jiwa raga aku.
okay, enough cakap pasal exam, sebab hati aku sedang dup dap dup dap dengan result. last paper aku not so good. aku tak tau apa aku tulis,sebab aku tak faham pun apa soalannya. haha~! mati la aku. biarlah asal lulus saja, jangan lah mau repeat segala. aku tak sanggup ooo =(
pada hari itu, as usual, kami akan bersiap awal, bukan ready mau pergi exam, tapi ready untuk lunch. haha! apa lah. terus melepakkan diri ke library. baca sikit2, sembang banyak2, ketawa terlebih2. haaa itulah fungsi library sepanjang aku 5 tahun ke sana. cuma masa musim tesis tu, hari2 ba di…

Makan Malam Bersama Tutor;

aku ada banyak entri yang tertangguh. dan salah satunya adalah majlis makan malam di rumah tutor ini. our tutor selama beberapa semester ialah Encik Aminuddin Ismail. so he invited us to his new house and makan makan disana. pada mulanya, aku perlu datang awal untuk tolong prepare, but since aku dah rancang dengan boyfie untuk hantar barang aku guna bas dari minggu lalunya lagi, so memang lah terpaksa aku datang lambat malam tu. too many things untuk urus, sampai lah kengkawan habis makan baru lah aku datang. haih =p
segan juga aku dan boyfie datang dan masuk ke dalam sebab semua classmate di sana. haha tapi tahan tahan malu saja lah. okay, hentikan taipan panjang panjang sebelum keluar ayat merepek, mari kita meninguk gambar, ayuh!;
kami berdua yang paling last makan. lepastu lepak cerita2 ingat kisah lama. memang lucu berabis. sejam kemudian lepastu, aku dihantar oleh boyfie balik asrama. dan malam tu terus tidur dengan kepenatan sebab terlebih makan, mungkin kan? haha
and once agai…

My Checklist Is Over!;

#1; ambil gambar. 

Alhamdulillah, biarpun tak semua tempat aku ambil, tapi ada juga termasuklah bergambar dengan Kak Lizan yang memang aku rapat since dia kerja di bahagian HEP, and sempat juga bergambar sama Encik Badrul di depan bilik KJ Pendidikan Islam dan Moral. haha! walhal sebenarnya time aku dan Rachel terkantoi sebab tengah berkatik2 disitu. ngeh ngeh ngeh.

 #2; memaafkan yang menyakitkan hati 

Alhamdulillah. finally, aku sudah memaafkan semua. dan aku pun memang meminta ampun lah kepada yang pernah aku sakiti dalam sengaja dan tidak sengaja. well, sometimes apa yang aku buat di luar sedar aku. lepas buat baru pula sedar, tapi nak minta maafnya payah la pula. ego aku tinggi, and I admit it. tapi untuk hari yang terakhir di kampus, aku buang jauh2 segala yang negatif, aku simpan dalam hati semua yang baik baik saja. semoga kehidupan seterusnya lebih baik di kemudian hari.
 #3; main di padang
ihhhhh sekarang barulah terfikir, kenapakah ini checklist ada ni? haha ya ini dengan juj…

Kak Azu & Abg Epol Wedding;

kelmarin aku baru sahaja balik dari Tenom untuk melihat majlis perkahwinan makcik aku. which is abah punya cousin. tapi disebabkan jarak umur itu dekat, dan panggilan makcik itu tak sesuai, aku panggil ja Kak Azu. haha suka2 ja kan, walhal pangkat makcik pula tu =="
kami berkampung empat hari tiga malam di sana. tinggal di Orchid Hotel, Tenom. sepanjang berada di kampung memang sangat best dan meriah. ya la, kalau ada majlis di Tenom memang paling meriah! tak boleh lawan la. sebab semua sanak saudara berkumpul, bercerita2, berketawa2 dan of course makan makan.
dan perkara paling siok, balik kampung, semua cakap aku gemuk. mau marah apa lagi? memang kenyataan pun. so, aku relaks jer. haha bukankah sepatutnya bila ramai orang cakap, aku ada keinsafan dan malu dan memilih untuk diet? tapi kenapakah itu semua tiada dalam kepala hotak.
okay, enough cakap cakap, now time to cerita pasal kawin itu pula.

Really had fun di kampung. all the time mulut aku tak henti mengunyah. sampai s…

if something's bound to happen, it will happen;

sebenarnya aku tak selesa untuk share relationship aku dengan semua selepas berapa kali aku failed. tapi I learned something from the previous. tiada niat untuk memburukkan sesiapa tapi cukup sebagai satu pengajaran untuk aku. 
aku merahsiakan selama dua tahun semua mengenai dia dan kami. jauh sekali untuk upload gambar bersama dan juga buat relationship di facebook. even kalau aku buat pun, aku selalu hide dari dia. sebab kalau dia tahu, confirm dia akan marah. atas alasan apa semua perlu dirahsiakan?
kerana kisah cinta biar tiada siapa yang tahu. cukup untuk kami berdua. yes. ramai yang begitu. ada benarnya juga. dan kemanisan itu hanya dikongsi berdua.
tapi bukan untuk aku, setelah dua tahun bersama, akhirnya aku tahu semua itu adalah apabila orang tahu ianya akan membataskan diri untuk berkawan dengan orang lain, membataskan untuk mencari pilihan yang lain. atau dalam bahasa kasar; untuk bergetek sama orang lain. ya! memang aku rasa bodoh, bodoh selama dua tahun itu tak terbendun…