Skip to main content

Kak Azu & Abg Epol Wedding;

kelmarin aku baru sahaja balik dari Tenom untuk melihat majlis perkahwinan makcik aku. which is abah punya cousin. tapi disebabkan jarak umur itu dekat, dan panggilan makcik itu tak sesuai, aku panggil ja Kak Azu. haha suka2 ja kan, walhal pangkat makcik pula tu =="

kami berkampung empat hari tiga malam di sana. tinggal di Orchid Hotel, Tenom. sepanjang berada di kampung memang sangat best dan meriah. ya la, kalau ada majlis di Tenom memang paling meriah! tak boleh lawan la. sebab semua sanak saudara berkumpul, bercerita2, berketawa2 dan of course makan makan.

dan perkara paling siok, balik kampung, semua cakap aku gemuk. mau marah apa lagi? memang kenyataan pun. so, aku relaks jer. haha bukankah sepatutnya bila ramai orang cakap, aku ada keinsafan dan malu dan memilih untuk diet? tapi kenapakah itu semua tiada dalam kepala hotak.

okay, enough cakap cakap, now time to cerita pasal kawin itu pula.

pelamin untuk nikah dan juga malam berbedak.
me, the pengantin baru, and zana

berlatar belakangkan Kampung Chinta Mata. nice view kan?
Malam Berbedak punya attire
peserta ratu fashion untuk kanak2
pertandingan bina badan untuk lelaki pun ada okeh haha 
Majlis Bersanding
It's Me!
lucky draw. hehe ini acara wajib untuk keluarga untuk malam potong kek
siap ada menari menari lagi gitu. best dapat family yang sporting semua
with abah and mama. 
Really had fun di kampung. all the time mulut aku tak henti mengunyah. sampai sekarang masih dalam kepala otak aku mee rojak dan sup masa hari bersanding tu. punyalah sedap, bertambah2 gitu. hahaha punya lah tabarus kan? 

and to Kak Azu and Abg Epol,
CONGRATULATIONS =)
Semoga perkahwinan yang dibina kekal hingga ke Jannah.

teringat zaman zaman kecil dulu, selalu cuti balik rumah nenek dan spend masa dengan Kak Azu di Tenom. how time flies, now, she already married. rupanya kami ni dah dewasa. cepat masa berlalu.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='