Skip to main content

Down With Memory Lane Dinner;

seperti yang kalian sudah maklum, aku kan sudah meninggalkan zaman guru pelatih ni. so, sebelum meninggalkan semua itu, haruslah ada satu malam khas untuk batch dinner di hote untuk meningat kembali semua memori disamping makan sedap walaupun gantung sebab makanan tak ditop up dan memakai baju2 yang dibeli baru khas untuk malam itu.

HAHA ops sorry. kuanghajak tul kan mulakan entri tanpa bagi salam!
Assalamualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =)
naa amek mu, panjang terus.

okay, here's the story. gambar tidak disusun mengikut keutamaan, aku upload ja tunggang terbalik. apa boleh buat kemalasan si penulis entri ini sangat tertinggi. makan minum tidur saja aku rajin. huahuahua berapa kali sudah berjanji untuk kuruskan badan, tapi semuanya hampeh! angan2 belaka.


Otai, Rachel dan Seri.
Us tanpa Rachel =(
some of the boys!
time ni bertrip nyanyi lagu Siti. sampainya x juga. terus cover2 la berdiri gitu, padahal tak sampai key. wakakakakkaka

perempuan di kelas saya. tapi tidak semua ada
sesi exchange gift la sangat. haha ambil sendiri semua gift
Farhana, Wanti and Rachel
malam itu berakhir dengan tangisan. peluk2 gitu. serius, air mata mencurah2. sambil ada background lagu Kenangan Terindah lagi. aiseh bikin emosi. sampai mata bengkak. haha! balik saja asrama malam tu, terus sambut advance birthday Farhana. tak dapat beli kek, aku ganti dengan ice cream ja la. saja sambut awal sebab dia birthday time kami tidak bersama-sama lagi.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…