Skip to main content

My Checklist; How Far It Goes?

Hello Sunday Morning Guys!

miss me, huh? sorry lately agak busy dengan campus life. dengan exam, dengan line internet yang tak mengizinkan aku update entri disini. so, di hari ahad ini, hari kelapangan kononnya walhal esok ada paper yang sepatah haram belum di baca, aku update blog kejap. huk huk, inilah hari ahad ku yang terakhir di muka bumi Tawau. seriously, sedih sedih =(

entri kali ni nak cerita sejauh mana checklist aku menjadi atau tidak. let's see

#1; ambil gambar.
ini tiada apa2 cerita. adeiiii memang macam tiada harapan ja ni mau ambil gambar di kampus. stress terus sebab balik2 ada ja halangan. tapi mungkin boleh di try esok ni. ngam2 last paper kan, terus la mengambil gambar konon nya ni

#2; memaafkan yang menyakitkan hati
Alhamdullilah. lately ni, aku rasa sejuk ja hati. yang aku dendam2 pun macam dah semua terlerai. aku okay ja dengan semua. aku pegang pada prinsip 'past is past'. just go on with my life and biarkan lah yang menyakitkan itu. at least, they make who I am right now =)

#3; main di padang
bhhuuuuuu! setiap petang tidur adalah.

#4; turun kuliah & selalu on time
hahahaha checklist paling tak berjaya juga ni.

#5; steamboat di asrama
we all dah insaf nak masak masak di asrama ni. almaklumlah, mau habis sudah kan. paling2 pun beli ja tapau makan di bilik.

#6; senyum dengan semua orang yang dilalu
boleh la kali. tapi bukan dengan semua pun. haha dengan yang tertentu ja ni

#7; kurus
kurang selera makan lately. lapar tapi bila jumpa makanan tak mau makan pula. so, rasanya ada peluang kurus tak?

#8; ronda tawau untuk makan
yeahh. ini berjaya juga sikit. pergi restoran millenium, sudah! makan martabak, sudah! bakso, pun sudah! a

#9; cari jodoh
actually masa mula2 buat checklist ni, ni adalah yang paling saja saja. tiada terlintas dalam fikiran untuk mencari betul betul. tapi kuasa Allah, tiada siapa yang boleh halang. beribu kali ditolak, tapi kalau sudah tiba masanya untuk buka hati untuk orang lain, pasti akan ada juga. untuk part ini malas mo elaborate banyak, nanti ada masa baru ada entri khas. wah, kemain ada entri2 khas macam artis? haha

doakan untuk kami =)
#10; live life to the fullest
yes! happy sekarang. memang sangat sangat cherish apa yang berlaku dalam hidup ni lately. Syukur, atas kegembiraan yang tak terhingga ini!


and that's all for now,
mo study konon untuk last payper (bak kata Johan)
Assalamualaikum~~~~


Comments

SimplySeoul said…
ehh kejap, u org tawau rupanya...samalah. tawau part mana?
hehehe nope. sy org labuan. study ja d tawau =)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …