Skip to main content

My Checklist Is Over!;

#1; ambil gambar. 

Alhamdulillah, biarpun tak semua tempat aku ambil, tapi ada juga termasuklah bergambar dengan Kak Lizan yang memang aku rapat since dia kerja di bahagian HEP, and sempat juga bergambar sama Encik Badrul di depan bilik KJ Pendidikan Islam dan Moral. haha! walhal sebenarnya time aku dan Rachel terkantoi sebab tengah berkatik2 disitu. ngeh ngeh ngeh.

With Kak Lizan
si penguat semangat untuk ambil gambar dan realisasikan checklist nombor 1 =) 
 #2; memaafkan yang menyakitkan hati 

Alhamdulillah. finally, aku sudah memaafkan semua. dan aku pun memang meminta ampun lah kepada yang pernah aku sakiti dalam sengaja dan tidak sengaja. well, sometimes apa yang aku buat di luar sedar aku. lepas buat baru pula sedar, tapi nak minta maafnya payah la pula. ego aku tinggi, and I admit it. tapi untuk hari yang terakhir di kampus, aku buang jauh2 segala yang negatif, aku simpan dalam hati semua yang baik baik saja. semoga kehidupan seterusnya lebih baik di kemudian hari.

 #3; main di padang

ihhhhh sekarang barulah terfikir, kenapakah ini checklist ada ni? haha ya ini dengan jujurnya, TIDAK BERJAYA! =P

#4; turun kuliah

haha ada beberapa hari aku escape turun kuliah. sebab aku malas bangun. ampunkan saya pihak HEP. semuanya diluar kawalan. mata aku memang manja betul la masa minggu2 terakhir itu. ya la, nanti tilam rindukan aku. jadi aku kasi puas lah tilam aku. eh apakes ayat ni seumpama 18sx? dush dush


#5; steamboat di asrama 

the final week, memang kami tiada sentuh pun pantri. ya la, memang tiada masa memasak. busy urus thesis yang sampai ke final day baru selesai, mengurus barang2 bertimbun lagi, and plus malam malam keluar makan sama boyfie. hahahaha! jadi bila ada masa memasak semua tu?

#6; senyum dengan semua orang yang dilalu 

gulp. ini tak la semua. yang aku kenal, for sure aku senyum. yang aku tak kenal, eh actually aku kenal semua, tapi mungkin semua tak kenal aku. jadi aku simpan senyuman aku. haha simpan untuk apa? save battery mulut ba =p

 #7; kurus 

naa ini la paling tidak berjaya. haha! apa matcam ni?

 #8; ronda tawau untuk makan 

haha dengan bantuan boyfie, hampir semua aku ronda bersama dia. name it! bakso? nasi lalap? mee tauhu? martabak jawa? haha semua nya sudah aku makan before balik. terimakasih la kepada dia yang sentiasa menjadi peneman aku makan few weeks before tinggalkan bumi Tawau.

 #9; cari jodoh 

part ini mulanya hanya untuk kasi cukup checklist, tapi tak sangka actually checklist ini paling berjaya antara semua. hahaha getek kan cakap paling berjaya? bukan lah, cuma aku kan berlaku jujur kepada semua pembaca blog. no tipu2. aku bahagia aku share kepada semua. bhuuu serupa artis gitu kan.

#10; live life to the fullest

and hey, memang sangat live life to the fullest! happy so much di hari terakhir di Tawau. dengan kawan dengan boyfie. memang sangat membahagiakan sehingga susah betul mau tinggalkan Tawau. sampai rasa macam nak sambung lagi bertahun2. tapi kalau dibagi peluang, macam aku tak sanggup terus bila memikirkan harus buat assignment, ambil exam, jalan kaki ke kuliah, ohmyyyyy =p

clap clap to myself =)


Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…