Skip to main content

19 soalan;

#1: What is the thing you hate in your room?

my room is perfect for me. tiada yang aku benci. haha jawapan selamat ka apa ni? tapi honestly memang tiada apa apa yang dibenci dalam bilik tu. asal masuk bilik, terus gembira, apa lagi kalau pasang aircond, terus rasa mau tidur. eh? tapi kenapa malam malam tidur lambat juga ni?!

#2: What is your favourite makeup product?

I love Elianto! sebab harga make up sesuai dengan aku yang hanya seorang guru pelatih. and now, bekas guru pelatih. haih.

#3: Would you ever do a plastic surgery?

Never, Ever. aku bersyukur betul sudah diberikan tubuh badan yang sempurna ini. cukup sempurna untuk aku, tak payah la nak puaskan mata orang lain. buang masa saja. haha

#4: What is your favourite desert? 

anything yang ada Strawberry. sebab aku memang gila gila dengan Strawberry. tapi paling sedap juga kalau makan strawberry yang bersalut coklat. heaven!

#5: Favourite place for vacation? 

aku suka pergi ke tempat2 yang sejuk gitu macam New Zealand! 

#6: What is your biggest fear?

tinggi. dulu aku tak sedar pun aku ni gayat, tapi since aku naik ke Genting Highlands haritu, memang sedar aku sangat gayat sehingga mampu menangis. 

#7: Iphone or Android?

tak pernah guna Iphone tapi antara Blackberry dan Android, I choose Android haha tak menjawab soalan betul kan

#8: What is the one thing that can make you furious?
 
kecurangan! haha aku memang pantang bab bab curang ni

#9: What is your favourite perfume?

Dolce & Gabbane; Light Blue

#10: What would be the very first thing you would do if you learned that you are a millionaire?

beli rumah, beli kereta. selebihnya simpan di ASB. haha pastu makin banyak lagi duit. weeee!

#11: What was your favourite toy as a kid?

ada satu patung yang matanya redup kaler pink. I call her 'pingky'. tiap kali tengok patung tu, terus rasa macam mau tidurrrrr ja

#12: If you had a change to be a celebrity for one day which celebrity would you pick to be?

Scha Alyahya. haha!

#13: What is your favourite scent?

anything yang ada berry2 punya scent. love love!

#14: Have you any bad habits?

kuat makan & kuat tidur!

#15: If you could change one thing about yourself what would it be?

nak kurus! nak kurus! wakakakakakak!

#16: Where is your favourite place to shop?

erm kalau dulu di Tawau, wajib pergi Giant untuk beli barang untuk asrama. and now, tiada pula fave shop lagi

#17: What is your meaning of the word "Beautiful"?

semuanya berkaitan dengan Keyakinan Diri.

#18: What is your best assets?

apa ah?! hahaha see, I don't know anything yang best pasal diri aku sebenarnya

#19: Do you believe in the saying "Money brings your happiness"?

yes! kerana hidup di zaman sekarang ni, no money no talk bah. even kalau pergi tandas, kau nada 30 sen memang nda boleh lah membuang! hahaa

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …