Skip to main content

Nadia Wedding Day;

One of my ex-classmate,and plus my bestfriend, and also geng aku dalam powerpuff girl dulu (buttercup) dah bertukar status menjadi isteri orang. dan dalam kami bertiga menjadi powerpuff girl time skolah, hanya aku seorang yang masih single. Hayati and Nadia dah pun married. hahaha! how time flies really fast sampai rasa, cepatnya masa berlalu sampai semua orang dah ada future masing masing.

as for me, aku baru saja tamat belajar. kerja pun belum. apatah lagi untuk plan secara serius untuk ke tahap seterusnya memang tiada la lagi. cuma plan biasa biasa tu ada. aku pegang kepada 'Kita Hanya Mampu Merancang, Tuhan Yang Menentukan' aku pasti jika niat dan perancangan tu baik, pasti Allah akan bantu =)

I tried to search gambar kami bertiga yang powerpuff girl tu tapi tiada. so just grab mana mana yag ada muka aku and Nadia masa darjah 6 (I know macam lame la ada group segala, but trust me, kamurang pun dulu kecik2 ada juga kan geng2 begitu! haha and sampai sekarang aku tak rasa group kami macamtu lame, sebab ianya jadi one of my best memories ever sepanjang hidup) 

Syafawati, NADIA, oh my that is me yang KURUS, and Elniziana

perhatian!; gambar di bawah ini semua aku ambil dari facebook Nadia dan yang lain lain. and plus, dah minta kebenaran okeh. entri ini sesungguhnya adalah sambungan daripada entri *click here*; Engangement Nadia pada tahun lalu. 
pre-wedding picture.
officially married.


my fave picture! sangat gorgeous gila gila! 
I SHOULD BE HERE!!!!!!!!!!!! =( =(
seriously, tertinggal wedding bestfriend is not my plan. memang aku tersangat sangat mahu datang, tapi tiket flight aku yang dibagi IPG adalah pada hari ahad dan yang sabtu dan jumaat sudah full. so, tak dapat aku catch up wedding ini. teringat dulu masa kecik2, selalu cakap nanti kalau kawin, aku mesti datang and bla bla bla. tapi, bila sudah betul2, kenapa aku tak datang ni????? =(

and to my sayang Nadia, 

Congratulations on your big day. semoga menjadi isteri yang mithali (haha!) dan juga menjadi ibu yang solehah kepada baby baby baby (saja tulis banyak kali, sebab I know, kamu akan ada banyak anak!). I saw your video kawin, and you know apa yang aku ketawa kan, sebab even di hari nikah pun, ko tak boleh serius juga ah. masih boleh ketawa! HAHA! sorry I couldn't make it on your big day. but trust me, jiwa dan raga aku ada di majlismu pada haritu. sampai aku selalu tengok2 fb mu dan laki mu untuk tengok gambar. haha lucky me, Seha sudah upload gambar satu album, so happy jua la. tapi aku pasti, happy aku tak sama dengan happy aku kalau aku berada di sana. ehem, nanti if my wedding day sampai, I hope you can make it. haha walaupun tarikhnya entah bila, tapi please please, kita yang powerpuff girl harus ada bersama-sama. uiseeehhhh =p once again, you will always be my cutest and gorgeous girlfriend walaupun dirimu sudah menjadi isteri orang. I love you Nadia =)Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…