Skip to main content

oh random berabis;

lately, macam ada malas sikit saya update blog, then idea memang sangat kurang. but then, petang ni punya bosan. mahu tidur pun tidak dapat, jadi online kejap, cek2 facebook, baca blog, then cari maklumat untuk amali PSV, dan update blog! yeah, ada idea sudah, jadi mesti cepat tulis.

my random, oh really random cerita;

1) elaun belum masuk. hahaha peruntukan baru dapat minggu ni, jadi mungkin next week ada lah sudah tu. for sure, asrama akan jadi kosong sebab semua pelajar berpusu2 menuju ke bandar untuk berjoli

2) saya dilantik jadi Ketua Program Kembara Sosial dan Khidmat Masyarakat di Kampung Balung Cocos selama 4 hari 3 malam. Saya seperti mencabar kebolehan saya selama beberapa semester ini dan ingin lihat sejauh mana saya sudah belajar dari kesilapan saya dalam mengurus dahulu. saya harap saya dapat lakukan yang terbaik untuk diri saya dan kawan2 PISMP Januari 09.

3) perlu siapakan amali PSV dan hantar minggu depan. haha.. masalah yang utama buat diri saya, saya langsung tiada idea ni. ohohohooh oh idea, lekas2 lah kau melekat di kepala ku.

4) twilight eclipse sudah keluar ka di Tawau? mahu tengok ni..

5) pisang goreng di kafe sangat best lah. semalam ja, banyak kali makan.

6) baru saya tahu mahu habis sudah world cup. hahaha..saya cuma dengar pasal bola dari kawan nda pun dari status facebook. adoi saya bukan kaki bola =_='

7) saya bertekad sudah mahu move on. kali ini, for real. wish me luck everyone!

8) result exam keluar sudah.

9) congrats to my roomate, Seri, sebab berjaya dapat Band 3 muet :) at least, kita sdah berjaya lepaskan diri

10)personaliti yang menarik, memang dapat memikat orang lain. ai? apakah?tiba2 masuk.

11) next next week, turun KK dengan classmate yang lain. sebab mahu jalan2 di Tawau tidak puas hati sangat ;p

12) saya lapar. saya mahu mandi kejap lagi. till the next entry.


Comments

Beattrice said…
7) Gud luck hunny! :)
11) I'll be in KK too next week.

p/s:Be it single or taken it doesn't really matter. To be always happy and content is all it takes in life :)

Cheers.
ya...
now, officially single.
sudah bwt keputusan yang nekad ni.

ya..ko ada d kk ka? mana taw ada jodoh, tjumpa kita tu kan beth~
Beattrice said…
yup..
flight sy dr london 17th ni then dari kl trus singgah kk dulu.hihi..
so i'll be in kk from 18-26july..
pastu baru balik sarawak :)
ohhh sa taw ni,
ni mesti maw p kk
jmpa si ehem ehemm
adooiii jeles oo org dating2..
nda pa,
hope happy2 slalu =)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …