Skip to main content

My Super Duper Picnic;

today is the most busy day for me.
http://www.emocutez.com
awal bangun seh. selama ni tengahari baru tengok dunia
tapi harini jam 8 sudah bangun
hahahahaha
demi untuk berjalan, korbankan waktu tidur

so, let's enjoy my picture's and stories

Grand Dorsett 3rd Anniversary
every year, akan ada event gini la.
jual coupun rm10,and you can buy any kind of food here
gambar swimming pool ni,macam ada kaitan ka sama event aku cakap?
eh,of course la bah.
http://www.emocutez.com
event ni kena buat area2 pool.
cuma tiada lah gambar aku ambil

my fave stall adalah dessert.
cheesecake,brownies,cupcakes,etc.
and of course,aku akan pilih cheesecake lah
http://www.emocutez.com
rm5 per slice.
and memang berbaloi
kalau mahu rasa cheese yang padat betul,
try cake di hotel ni

bukan saja ada stall,
ada juga futsal match
and also ada beberapa games lagi kena buat.
then, after that, kami balik semula ke rumah
my mom kena prepare untuk piknik kami

di petang itu pula;
http://www.emocutez.com
my mom is the best ever.
dia prepare Nasi Lemak untuk piknik kami
and kami pilih lokasi di Waterpark saja
mahu dekat2 pantai,time tu punya ramai orang
i mean the pilaksssss2x
stress okay, menari2 macam sexy kunun kau sana
http://www.emocutez.com
then teriak2,eh, helllooooo~!

lima orang seja kami tadi
my mom,me, kak nonong and kawan dia kerja
tapi tetap best juga
enjoy tahap dewa dewi
http://www.emocutez.com

aku sedang menikmati nasi lemak
di atas daun pisang.
sadapppp kalau mama masak

selepas makan,
my mom bawa aku main UNO.
at first, my mom memang lah tidak tahu
rules UNO ni
then,aku ajar lah
step by step.
*abaikan kaki manusia itu*
http://www.emocutez.com
but then,
dia yang menang semua game
4 kali kami main,
4 kali tu juga my mom menang
dan aku kalah
http://www.emocutez.com
then, lepak di MCD.
haha ice cream juga la jadi pilihan
hang out sana sampai la ke malam
http://www.emocutez.com
cerita2, ketawa2

and suddenly, perut aku lapar balik
http://www.emocutez.com
then, apa lagi layan McChicken lah.

hari yang penuh dengan makan2,
dan membuatkan aku tadi masa mandi,
terus membuang air besar.
muahahahahahha
sakit perut aku gilak!
http://www.emocutez.com

Comments

FUH..
minta sikit..hahah
E.d.Y said…
tiba2 berangan mandi kat kolam besar macam tu..huhu
hehehehe..
best kan mandi2 tmpt gitu

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …