Skip to main content

my 25 sweet confession;

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 randoms things,facts, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged- dan aku jumpa ni blog si Vivyan. since, aku seorang saja dirumah, my dad kerja, while my mom and Zana are going out to swimming, better jawab ni kan.

1) Full name: NUR IZZATIE NADIA BINTI SUBRI.huh! panjang kan. mostly susah orang mahu eja nama IZZATIE tu dengan betul. mesti ada yang kurang Z, ada tinggal huruf E. tapi di among my family, mereka panggil NANA, di kampus TUNTEJA while the rest akan panggil ZATY. but no one, ever called me NADIA. so,would you be the one?

2) I was born on 14 August 1989. and i'm a Leo. rawr!

3) Will be a teacher in two years more. and that's is so exciting! I love my profession so much. and of course, i want my future husband a teacher's also. kahkahkah :D

4) aku ada GREAT FAMILY EVER. we're really close to each other. even my mom and dad ada facebook. and they're active user! jauh macamana pun kami, facebook always connect us together

5) aku adalah DIE HARD FAN OF HELLO KITTY. no one will stop me dari mencintai si kucing ini. even my bebeh dan my roomate cakap HK adalah kucing cacat. jahat bah kamurang.

6) but, aku sangat takut kepada kucing. haha kucing dekat saja, confirm boleh berlari jauh

7) also, addicted to PINK colour. I wish everything in Pink! setakat ni, my laptop already pink, and for next year, I want a new pink handphone.

8) i'm single but not available. my heart: TAKEN. with who? that's a secret I'll never tell

9) aku suka sangat memasak2 ni. and I love to try a new recipe!

10) sangat addicted sama internet. satu hari tidak online, rasanya aku boleh gila. FB,Blog, Twitter, semua adalah sangat penting.

11) aku tidak suka sangat tulis SMS. lebih suka terus call saja. but since i'm in love with someone who prefer SMS rather than call, so, just go with the flow saja lah

12) sangat layan lagu Country. bagi saja lagu country, confirm aku layan habis. and baru sedar, my dad also memang peminat lagu country ni. so, keturunan rupanya. ngee~

13) i love anything with strawberry. ice cream, cake, or chocolate? aku lebih suka kalau ianya berperisa Strawberry.

14) aku seorang yang "LAUGH OUT LOUD". serius ni, siapa yang kenal aku, confirm tahu,kalau aku ketawa, mesti besar punyalah. boleh bergegar dunia. haha

15) but then, actually aku seorang yang sangat SENTIMENTAL. kuat menangis, cepat kesian, and apa2 saja la perasaan yang low2 ni.tengok wayang cinta, aku boleh menangis teresak2 macam kematian seseorang saja.

16) aku tidak pandai potong kuku. kalau di kampus, ramai yang tolong aku potong kuku. it's Rachel,Azilah or Ain. selagi dorang tak potong, selagi itulah kuku aku akan panjang macam kuku cik PONTI...K

17) aku kalau duduk dalam kereta mesti akan menyanyi. tidak kira lah time tu ada muzik ka tidak, konfem mulut aku akan menyanyi tu.and lucky me, my bebeh pun jenis begitu. so, dalam kereta, for sure lah, nyanyi sama-sama. lalalalalalal~

18) zaman sekolah aku adalah sangat tidak boleh dilupakan. kawan2, memori2, cikgu2, semuanya yang paling hebat pernah hadir dalam hidup aku.

19) aku tidak makan sayur dan buah. kalau aku makan pun, sehelai saja,atau sepotong saja. tidak boleh lebih. tak boleh masuk dalam tekak lah. adoii..

20) aku ada banyak kawan. and aku suka berkawan. tapi kalau yang rapat betul, cuma ada Ika (my highschool friend) and also Seri (my roomate)

21) one day,aku akan pastikan aku ada sebuah rumah untuk keluarga aku tinggal dan kereta untuk aku.semua mesti cukup dulu untuk famili, then baru settle down for my personal need.

22) aku jenis bukan yang pandai beli baju, seluar,beg or whatever lah dengan sendiri. I need my mom, or my besties untuk tanya pendapat. and of course, aku bukan shopaholic. tapi kalau any things with Hello Kitty,memang aku akan beli.haha

23) first impression, selalu cakap aku sombong or garang.haha! dan teruskan lah begitu aa..sebab kalau sudah orang kenal aku, kerja dorang membuli aku saja. haha.. only yang kenal tahu perangai sebenar aku.

24) aku tidak suka berada dalam satu rumah or bilik seorang. I need someone to accompany me.

25) most of all, i love myself. being a chubby person, not a problem for me ;)

Comments

sa tau suda pasal ko~~~~ hahaha~ nice one, darl~ :D
Vivyan Rinusin said…
we have a lot in common, especially yg internet addict tu. haha! *high five
glayriel,
eh u should do this tag also,
hehe

vyan
hahaahah
sbb kita sama la tu la pasal
muka kita ja online dmana2
aahhaha

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …