Skip to main content

Day 1; Pride.

Day 1 - Pride. Seven great things about yourself

1) i can do multi-tasking well. dalam masa yang sama boleh balas sms orang,buat assignment, tulis blog, online facebook, balas chat di fb. aku bukan jenis yang terganggu cepat ni. I really can focus banyak hal dalam masa yang sama. nah, mana mahu cari?! haha

2) suka aktifkan diri sejak sekolah rendah lagi. and masa darjah enam aku kena lantik jadi ketua pengawas perempuan. then sekolah menengah, pegang so many jawatan termasuk ketua kelas, pengawas,ketua editor majalah, and also ajk2 penting dalam persatuan. then masuk kampus, aku pernah juga jadi ketua unit kelas, jadi pengerusi sesuatu program, masuk perwakilan pelajar, and i really love to be active!

3) aku selalu bermimpi yang menjadi realiti. betul, tidak tipu ni. banyak kali sudah benda ni terjadi. and I was like? adakah aku ada gifted talent?! haha buduh! inda bah, tapi really, aku bagi satu contoh, aku mimpi yang aku ambil exam TDP and dalam mimpi tu aku cakap, "yeah, soalan spot yg ada pasal batik keluar" dan terus aku terbangun. bangun2 tu aku terfikir juga, mahu percaya ka tidak.then masuk dewan, terus aku cepat2 buka esei, dan betul, pasal batik tu, sebijikkkkkk!!

4) aku boleh bersiap dalam masa 10 minit saja untuk pergi kuliah. I really can manage my time kalau bersiap pergi kelas atau dating ni. dan aku sempat juga mandi,seterika baju, make up, pakai baju dan pakai tudung dalam tempoh tu

5) aku tidak pandai bershopping baju2, kasut2, beg2 ni semua. so, memang siapa bawa aku jalan2 untuk shopping, sorry lah. aku memang tiada feel punyalah.

6) aku boleh menangis dalam masa seminit kalau tengok perkara yang menyedihkan. haha..kepada ex roomate dan roomate aku sekarang, memang masak sudah lah dengan aku. kalau dorang tengok aku tengah layan movie jiwang, then ada yang menusuk kalbu, memang dorang akan jeling2 ja aku tu. smpai Seri cakap, aku patut ikut rancangan Uchan dan Uchan (gini ka tu ejaanya?) program yang mencabar siapa dapat menangis dalam masa paling cepat dan hadiah beribu2. haha

7) dan aku cepat ingat muka dan nama orang.walaupun baru sekali aku jumpa.

tsk..tsk..punyalah susah juga mahu jawab ni. walaupun ada tujuh. balik2 aku garu kepala aku ni. macam saja banyak kutu. finally,selepas setengah jam, dapat juga ku jawab bah. yahooo

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…