Skip to main content

Day 12: If you could change anything about yourself, what would it be?

definitely lah perangai aku yang SANGAT SENTIMENTAL. wahahahaha.

aku ini spesies orang yang sangat mellow. tengok movie sedih sikit jak, confirm air mata meleleh. dengar lagu yang sedih, boleh layan jiwang. apatah lagi kalau ada orang di tepi2 jalan, minta tolong, sedekah and apa2 saja yang sadis, aku boleh menangis. still remember kejadian yang paling latest berlaku sampai aku boleh menangis.

haritu hari sabtu di Kota Kinabalu. me and Seri berjalan area Gaya Street menuju ke ATM CIMB. ya la, mahu ambil duit untuk beli Encik Nikon tersayang. dalam perjalanan tu, ada seorang pakcik tegur aku. tanya pasal farmasi. which is muka dia sangat kesian okay! dialog nya something like this;

pakcik yang kesian: dimana farmasi ya? tempat mahu jarum2 tu?
me: *tak mampu menjawab, hanya tengok pakcik tu dengan pandangan sayu. lantas sebak. dalam hati terfikir juga mana la bah jua anaknya ni? nda menolong hantar pacik ni p farmasi ka?*
seri: oh inilah farmasi pakcik. *memang tempat dia tanya tu, depan2 farmasi sudah kami*.

Then, Seri buka lah pintu farmasi, dan pakcik tu pun masuk dan cakap Terima Kasih. aku langsung tak menjawab soalan pakcik tu sebab aku kesedihan tengok dia. dan kami sambung ke CIMB dan aku masih menahan sebak. wahahahah bila fikir balik, buduhnya. patutnya, aku pergi jawab lah kan tu soalan si pakcik. nampak kurang ajar aku disitu apabila aku hanya terkedu. 

agak sadis ba sentimental ku ni. jadi kalaulah boleh ubah,mahu sangat. haha, tapi even aku TOO SENTIMENTAL, one thing for sure, AKU TAK CEPAT TERASA. haha kalau dulu2 boleh lah, sikit2 sentap, tapi sekarang ni, padulik lah kau sana cakap pasal aku, ADA AKU KISAH? =)

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…