Skip to main content

safely arrived at Tawau and other stories;

finally, aku berada di Tawau. dan sedang bersantai di dalam bilik sendiri. mata sangat kuyu, sangat penat malam ni. mahu tidur awal betul ni =( tapi agak sadis juga kalau jam 730 malam aku sudah melelapkan mata. so jalan terbaik, update blog, dan online facebook, twitter, dan blog walking.

here some of my stories for today;

bangun pagi tadi, mandi, breakfast, then check in di airport. omaigod, aku rasa cara check in sekarang ini agak sadis juga lah. terutama aku yang baru tahu perubahan terbaru di airport sana. at first, aku macam orang sesat, then a lil bit sakai *bilang orang sabah*, terheret beg ke sana ke mari untuk cari hala tuju. haha then lepas tune up kepala hotak, baru aku pergi check in kiosk tu, then pilih seat, dan berbaris! and lucky me, aku 3 jam lebih awal. bayangkan, kalau terlambat datang ke airport, x ke nahas jadinya tu. boleh jadi tinggal flight eh.

after that, baru singgah pergi ke rumah nenek. then melawat my lil cousin yang comel dan kecik2 ni, si dzakirah.she is so adorable and petite. haha rasa macam mahu picit saja pipi dia. tapi, dia ni memilih ba. tak mahu dekat sama aku. huhu

so, sampai Tawau, pergi ke bandar kejap. cari2 kedai fotostat, then pastu pergi makan one of the most stupid restaurant ever. sakit hati oo bila ingat balik pasal tadi. malas mahu cerita banyak disini, because restaurant tu agak popular juga dikalangan orang tempatan. but, bila aku rasa, what is so special about that restaurant? service sangat poor, okay! on the way, balik kampus tu, sempat juga lah makan dunkin donut dalam kereta.

sampai sahaja di area Balung, ada car accident. seriously, aku salah ambil gambar. haha! kereta ini dihimpit di depan dan di belakang. macam burger tu. kesian juga la. then, dapat tahu itu driver selamat,Alhamdullilah.

till then everyone, aku menguap non stop. mata aku sangat kuyu =_='

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …