Skip to main content

Old Town with Love;

it's early in the morning! hey, bukan early sangat pun. dah jam 5. saya tidak mahu sambung tidur lepas sahur tadi. sebab kalau tidur, dan bangun balik, konfem tak dapat. dah la saya ni kalau tidur boleh dikategorikan si tidur mati ;p makanya, saya online, ronda2 blog kawan, update blog,baca twitter orang,cari video2 best d you tube, and so much more.

yesterday, saya keluar dengan Seri ke Centrepoint dalam tengahari gitu. jalan2 di CP tgok baju. OMG. smua dalam keadaan yang sale2 belaka dan dress pun cantik2 ni smua. tapi apakan daya, im not the type of person yang pandai beli baju ni. so, kami window2 seja lah sementara menunggu si kye (bf seri) untuk datang.

dalam pada itu, sempat juga saya pergi saloon. haha kes tiada kerja. lagipun mmg lama sudah saya tidak kasi manja2 rambut saya ni. so saya pergi sana Cut Gallery di Palm Square. saya fikir mahal la ni. sbb kalau di tawau cuci rambut guna shampoo sendiri pun mahu rm15, apatah lg di KK. tapi sekali saya tanya2, cuci rmbut guna shampoo dorang+ hair cut; rm7! naaa..apa lagi tanpa membuang masa, terus duduk.

gambar di bawah adalah rambut depan yang baru saya potong;
after that, im going out with him. berbuka puasa di OldTown. the best thing makan sana apart from the food is the atmosphere. saya suka tempat begitu. pencahayaan nya sangat romantis and its reminds me of my house. ke-kuning2an..heheh sebab my mom memang suka guna lampu begitu di rumah. not only that, sana lah one of my babah favourite place to eat. jadi memang saya suka pergi tempat2 yang ada sense of value :D





I really dont know gambar apa mahu upload untuk entri kali ini, so saya upload la kan gambar2 makanaan. sorry aa kepada siapa yang buka blog saya siang2 dan anda sedang berpuasa, saya langsung tiada niat mahu buat kamu lapar ;p saya malas juga mahu rotate tu gambar, jadi itu gambar ada yang terbalik2. hahahahahaha :D

after makan, go sight seeing kejap. then baru balik rumah. I really had fun going out today. and it's really good to know and to be love by someone who really care about you and your feeling.

Comments

.suraya hani. said…
suka ayat yang berwarna seakan-akan biru itu. happy for you darl. (:

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …