Skip to main content

over here, over there;

aku rasa aku ada penyakit suka menyepi. yer lah, aku janji nak update blog, tapi tak lama kemudian aku menyepi. dah menyepi tu, semakin liat lah pula aku nak menaip. as usual kalau sudah lama menyepi, aku akan update blog sekali harung, semua cerita dalam entri yang sama. ambekmu!


never that I know, that bila kerja semua yang kita tak tahu, akan jadi tahu on the spot. ya la, major aku di IPG adalah pengajian sosial. bagai nak rak belajar silibus smua, hafal itu ini, faham itu ini, then bam! posting ajar yang out dari bidang. tapi benda tu perkara biasa la kan, no no no merungut. all you have to do is, cabar diri sendiri, and learn more. :D oh ya, gambar  di atas adalah aku ketika bagi slot untuk teknik menjawab kertas BM. 


each and every day,aku dapat rasakan my love terhadap budak budak semakin menebal. aiseehh. ya la, kalau sudah hari hari dorang saja kita nampak, then memang kerja hadap dorg ja, for sure lah kan. kadang kadang tu ada masa juga kita akan stress, tapi bila sudah buat muka innocent tu, alaahaaai tidak sampai hati mau marah.


and yeah, aku adalah guru kelas untuk Tahun 5. banyak idea aku nak buat sebagai guru kelas. and I hope idea bukan setakat idea semata saja. harus dilaksanakan! murid aku tak adalah nakal sampai aku nak meraung menangis, nakal biasa biasa tu. boleh control and selalu buat aku happy juga. *buat masa ini* HAHA


balik raya,and weee, jumpa exclassmate dulu. happy juga since suku dari classmate posting area Miri kan. jadi masih boleh jumpa. even aku sempat juga weekend bersama Seri dan Wanti.  this is what we called friendship, posting masih boleh connected! :D


balik labuan, sempat juga iftar dengan exclassmate masa sekolah rendah. buffet style. the food? okay la kot. boleh lah. aku plan memang makan ngam2 harga aku bayar iaitu RM55. sebab tu setiap apa aku makan aku akan kira adakah ia sudah sampai dengan harga itu? hasilnya, aku rasa sampai dah la kot. tengok badan la ba kan. hahahahaha mesti boleh punyaaaa


and esoknya lagi, keluar shopping dengan my ika. geng dari kecik sampai lah sudah kerja ni. cari baju raya, cari tudung raya, cari sampul raya, kasi keluar duit untuk jadi duit raya and so much more. 

and that's all for now, update pasal raya,
tunggu ah.
cari feel update dulu 

chiaooo!

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…