Skip to main content

10 sebab kenapa aku penat;

Phewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww (okay, mengeluh panjang!)

today, boleh aku cakap a very hectic day dan sangat memenatkan sampai sakit badan-badan aku. terkehel sana, terkehel sini, aishh ketara ba kan badan aku ni bukan badan-badan orang yang rajin bersenam =_=' dan maka dengan itu, tidak hairanlah kalau aku tergolong dalam orang yang mempunyai badan yang comel. ahaks!

1) bangun pagi, terus pergi hantar bilik Seri untuk convert video yang aku buat pergi format AVI. hukhuk video apa? unit integriri dengan kerjasama PISMP PS Jan 10, ada buat pertandingan video klip yang bertemakan guru berintegriti, so aku pun tak tahu apakah jadahnya classmate aku mahu ikut, padahal before this banyak lagi aktiviti yang wajib, mana kami ikut pun ;p depends juga lah aktiviti macamana, kalau boleh ikut dan ada bakat kunun, join lah kami tu. ambil video guna DSLR aku. sumpah, masih amatur. apa-apa pun tunggu lah keputusan esok, dapat pergi top 5 ka tidak tu video.

2) sepanjang dalam kelas, aku asyik mengantuk saja =_=

3) kertas kerja pembubaran JPP is on the go untuk disahkan. yehaaaaaaaa. sedih ada, gembira pun ada. mixed feeling sikit kalau pasal ni

4) jam 12, kami semua ada tutorial besar-besaran (gabung semua kelas dalam dewan) dan jawab inventori pasal GAYA BERCINTA. haha aku memang ketawa gila-gila bila baca. erk? sejak bila isu bercinta terbuka di kampus aku ni? tapi aku jawab ja la. and the result is: CINTA LOGIKAL. bilang madam, kalau itu, macam orang gila harta. hahaha kalau dari sudut pandangan aku lah, dari result yang diberikan, it's not type orang gila harta. macam most of the student punya result pun cinta logikal juga. siapa tidak mahu hidup senang? pilih teman hidup haruslah sesuai takut menyesal pula.bukan sebab ada kereta mercedes or ferrari baru jatuh cinta, kalau stabil ekonomi tu kira okaylah. zaman sekarang, tiada orang kenyang dengan makan cinta saja!

5) lepas tu ada latihan nyanyian dan tarian kejap di blok akademik. dalam sejam gitu. 

6) jam 3 terus pula ke padang untuk AMALI OLAHRAGA. arghhh jangan tanya macamana performance aku. hampeh semua. kalau dapat anugerah guru pelatih banyak batal, aku rasa aku boleh dapat sudah title tu. sudah lah batal sana sini, markah for sure rendah, sakit lagi badan. ayoyoooooooooo =(

7) lepas tu balik bilik, urus diri, mandi dan makan megi for dinner. pastu tidur kejap.

8) jam 8 malam bergegas pula ke blok akademik untuk raptai. we had so much fun tonight! =) hopefully besok dapat buat yang terbaik dan yang paling penting sentiasa enjoy antara satu sama lain

9) right now, depan laptop, update blog dan kejap lagi mahu tidur.

10) babaiiiiiiiiiiiii penat kamu membaca, penat lagi aku lalui harini ;p

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…