Skip to main content

Kuala Lumpur: Our Crazy Trip!

haih la tajuk gempak semacam. sejauh mana crazynya itu rasanya hanya digambarkan oleh aku dan Erma. trip kami ke KL xda lah aku rancang sgt pun. masa bday aku 14 ogos lalu, aku mcm biasa buat rutin harian di internet untuk buka laman web airasia. cek2 hrga miri to kl, sibu to kl return RM78. tak payah banyak fikir, terus lah aku call sapa2 yg tgh online dan ajak pegi. hahaha

then dua destinasi wajib saja perlu kami pergi iaitu Jalan Tar & Berjaya Times Square. tmpt lain tu kalo sempat baru pergi. 

sampai KL pada hari sabtu around 1 pagi then kami lepak surau kejap untuk tidur dan dalam 330 pagi gitu Aunty aku ambl kami bawa balik rumah. so ada juga la tidur dan mandi before jalan.

memang liat nak bangun tp dek memikir excited mau jalan tu, alahai terus bah bersiap2. then makan nasi lemak di Bangi and ambl KTM turun stesen Bank Negara 

 dan dalam ktm confirm lah berdiri satu jam hahahaha gila. kalau tmpt lain suru berdiri konfem dah merungut. yg ini, i okay ajee.


bak kata Erma, dalam lrt pn dapat jumpa Akon gitu. hehe

sesampainya di stesen, direct ke Sogo untuk beli pesanan mama . dan tiba2 , kami meet up dengan our ex lecturer di IPG iaitu miss latifah. so hunting dan shopping di Jalan Tar semakin siok dan asyik kerana satu kepala semua. jangan tanya aku beli apa hahahaha

 

 

sempat juga temankan miss membeli baju punjabi sekali dengan gelangnya lagi hehe seriously, kain saree memang cantik2. so next time kalau kawin, aku dah set nak pakai kain saree and design. 

  
sempat juga ambil gambar dengan mat bendera. dan beliau bagitahu beliau adalah dari johor. wow. memang perlu keyakinan tinggi untuk buat mcmni.

after dari Jalan Tar, kami direct pula hantar barang ke Selesa Inn dimana lecturer aku stay. so, dah boleh lah jalan ke Times Square tanpa banyak barang.


actually both of us memang lah penat tapi masih juga mampu senyum haha sebab tak sabar nak jumpa adik aku and my schoolmate.


ini adalah beg yang dipesan oleh lil sis, beg bigbang. nak juga kan! haha


beli beg ini sebab senang nak susun barang dan masukkan kargo. wiwiwiw i like sebab gambar hello kitty tu!


lepastu beli casing iphone 5 c aku. lama aku cari mana yang aku berkenan, akhirnya jumpa juga! yezaaaa


i look so gendut. hahahahahaha!!!

habis dari TS, kami gerak balik ke hotel untuk mandi dan berehat dan susun barang. kaki waktu ni memang dah cramp tahap cipan, energy level pun habis. aku lepas mandi, terus tidur kejap. cas bateri lah katakan.


bangun dari tidur, ngada2 juga selfie sendiri hahaha lapar gila perut time ni. 


sebab tak tau nak makan apa, tu la singgah stall ni dan makan! haha baru la KL kan. beli tepi jalan, makan tepi jalan. 

makanan cuma hrga rm5 termasuk minuman. jimat kos gila! hahahaha habis dari makan, balik semula ke hotel, rehat kejap lagi dan ambil teksi ke LCCT. sampai saja airport direct ke Surau dan tidur! hehe


risau mau tidur sebab beg2 ni lah. takut dicuri orang lah katakan hehe



bangun pagi lapar gila. mesti nak pergi mcd ni cari makan. yihaaa siap dapat makan lagi dengan tourist ni.

and now, aku d boarding hall. tgh tggu waktu masuk ke aeroplane. huwaaaa aku mengantuk tahap cipan ni :'(

overall, aku enjoy trip yang tidak di plan ini. aku sgt happy dan gembira sebab finally dapat berdikari jalan di KL. sebenarnya ini cuma satu ujian untuk plan trip luar negara lepas ni.

jalan dalam group besar or jalan dalam group berdua bertiga,aku lebih prefer jalan ber2, ber3 saja or perhaps alone!

:)








 

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='