Skip to main content

ole ole dari key el;

situasi berlaku di kelas PSV petang tadi, Encik A ada sudah di dalam kelas. dan menunggu ketibaan jejaka kelas kami yang lambat 5 minit. then, tiba2, 3 orang jejaka masuk dengan penuh bergaya dan seksi haha

jejaka pertama, Amirul yang segak dan bergaya,
jejaka kedua, Jeffrey yang macho dan seksi,
dan yang ditunggu2, Luqman yang membawa ole2 dari kuala lumpur

hahahahahah!! memang paling ditunggu si Luqman la harini.masuk saja kelas, macam biasa, pembelajaran dimulakan. luqman keluarkan kek pisang, dan sepantas kilat semua mata tertumpu ke arah luqman dan kek pisangnya. sedangkan Encik A dihadapan sangat khusyuk memberikan penerangan.

selepas kek pisang berjaya di pass ke seluruh kelas, Luqman keluarkan lagi roti untuk setiap seorang. dan semua berebut untuk mengambil roti yang berperisa coklat. dan daku of course, pilih jagung. dan kali ni terkantoi dengan Encik A,sebab mulut kami semuanya bising berebutkan roti. haha

luckily, Encik A tidak marah walaupun proses P&Pnya diganggu dengan roti2 yang dibagi oleh si Luqman, malahan beliau bagi kami 3-4 minit masa untuk menghabiskan roti tersebut. wah, bestnya!

roti yang direbutkan oleh setiap insan kelas ku.

si luqman yang sedang melipat beg plastik.
kosong sudah isi beg, kerana roti habis di makan dengan rakusnya.

Encik A yang menyambung penerangan beliau,
tapi masih ada lagi sebenarnya yang mengunyah makanan

spotted!
si rachel masih makan roti time Encik A mengajar.
muahahahahahahahaha

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…