Skip to main content

12 randoms question for tonight;

dengan bangganya saya sudah siap satu assignment, yeaahhh!! clap clap hands everyone. jarang ni saya rajin. selalunya saya malas2. online facebook, karaoke la d blik, berjoget lambak kadang2, kemas2 bilik, kemas2 bilik orang, singgah bilik orang, gossip sikit2 sambil curi makanan orang and so much more! haha okay, hentikan ayat merepek.

dalam saya meronda blog kawan2, saya jumpa tag ni dari blog si wantanho,sila klik nama wantanho untuk menziarahi blog beliau. hehe... mari menjawab tag ini;

1. ringtone utama d henpon kamu?
= kalau sms; lagu Band Aid dari Pixie Lott dan kalau orang call; Kalau Cinta dari Aliff Aziz dan Joanna

2. Apa kamu buat tengah malam tadi?
=tengah malam semalam? saya sudah dibuai mimpi. sebab before tidur, ada krisis sedikit, dan nada mood terus pergi tidur. haha buruk perangai.

3. orang terakhir bersama kamu semalam?
= my roomate lah. hehe time saya mahu tidur tu, masih lagi dia buat assignment, then terjaga dari tidur kejap, sebab banyak betul nyamuk dan kepanasan, saya menggaru2 kaki dlu sebab nyamuk sangat getek dan banyak kesan benjol di kaki, dan roomate saya sedang bergayut bersama kekasih hati

4. warna t-shirt yang sedang kamu pakai?
= biru sebelah, oren sebelah. style baru kan. itulah kalernya gini.

5. perkara terakhir kamu buat semalam?
= bersms

6. TIGA perkara yang kamu suka buat setiap hari?
= online facebook
= baca blog
= menyanyi

7. Bila kali terakhir jumpa mak kamu?
= huhu 2 minggu lalu. dia datang tawau with my dad and lil sister. and now, i miss her like crazy!

8. life kamu sekarang? ok ka tidak?
= life saya macam biasa. nothing interesting. busy jangan cakap lah. semua orang pun macam tidak cukup nafas ja sekarang. huh

9. kamu rasa kamu HOT?
= saya red hot chilli pepper je ;p

10. Apa yang kamu buat selain menyelesaikan TAG ni?
= membalas sms dari someone

11. Selain nama sendiri , nama samaran yang lain?
= di rumah kena panggil nana, di kampus tunteja, while yang lain, zatie

12 . TAG ni kamu serahkan pada siapa ?
= ko rajin ka? ba.. ko jawab la sekarang. hihi

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…