Skip to main content

21.10.2010;

7.00 am; lambat bangun skit harini. tu pun lepas rumate kasi bangun banyak kali. memang susah mahu bangun betul sekarang ni. so tired =_='

7.15 am; sarapan pagi di Medan Selera

9.00 am; Jalan2 ke kelas orang dan hantar borang ke setiap kelas untuk yang mahu naik bas balik ke KK

11.30 am; Rachel sms dan cakap Ms Fizah cari aku.dalam hati punya lah berdebar. takut gila kena marah pasal paperwork JPP tu. then sampai bilik HEP, miss suruh ubah tarikh kertas kerja, dan diluluskan pengangkutan dan makanan!! omg! sangat tidak percaya. so, 27hb semua JPP kampus saya akan menuju ke KK dan buat lawatan muhibbah bersama JPP IPG Gaya!

1.00 pm; ke surau. untuk tolong seri,patricia,ain dan mirul. tolong mirul goreng telur dadar ja. sebab yang lain dorang sudah kasi siap. khas untuk Gerai ROCHACHA sepanjang Minggu Gerko ini sahaja hehe

2.00pm; terpacak di gerai sudah. then, membuang masa bercerita, berketawa saja sambil tengok orang main. sambil makan2. mengunyah ja kerja ku harini :(

6.30pm; habis match. keluar makan with abang2ku sekalian.

7.30pm; buat announcement as usual untuk jadual perlawanan esok hari

8.00pm; ke Dewan Rafflesia. sambung buat kerja backdrop pentas sm Mail. dan bincang skrip MC untuk Malam Kebudayaan

10.00pm; pergi ke gelanggang bola tampar.tunggu roomate habis latihan kawad formasi pengakap

10.30pm; kemas bilik, sapu2 bilik. finally, nampak juga rupa bilik sudah.

00.00am; sambung buat kerja apa2 yang patut

00.30am; cuci kain di mesin. HAHA!! i dah x larat nak cuci tangan sekarang ni

01.00am; jap lagi, mahu ambil kain di mesin dan jemur. pastu tidur. saya sangat mengantuk tahap DEWA DEWI.

p/s; saya sangat perlukan sebuah percutian huhu~

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…