Skip to main content

five day tanpa update;

wah, 5 hari tanpa update. saya really running out of idea =_='

so, just a quick update. apa2 event yang happened in my life for the past 5 days

*Jamuan Makan Malam Pengakap KLM24 was totally awesome and sexy! haha.. makanan memang fullblast, tapi sayang ramai yang tidak sempat makan, sebab habis kan. saya rasa saya sudah beli lebih, tapi if sorang ambil lebih dari satu, confirm for sure tak cukup. mmm..bukan rezeki bah. bercakap pasal sexy, malam tu kami karaoke2 dekat lobi alamanda siap menari2 lagi. hahaha pesta yang best. and of course, once in a lifetime. dan that's the first time saya rasa enjoy dalam sesebuah majlis yang dibuat di kampus kami

*Minggu Exam is next week. saya, study berdasarkan soalan spot. haha mahu mengharap saya membaca buku yang tebal2 itu, it's so not me. bukan saya tambirang, tapi saya bukan type of student yang rajin pun. tapi bila pointer turun, stress sendiri. haha! ada 5 paper menunggu this semester. and semoga saya lulus dengan jayanya!

*saya sudah bebas dari assignment untuk semester ini. hoooray..dan semua saya hantar bukan time dateline. memang, sandi betul saya semester ini. i need to do something with myself next year

*saya sedang flu sekarang ni. bersin dari pagi sampai sekarang. penat bah. Mira gave me medicine, tapi really dont work to me. mengantuk tidak, bersin masih ada lg. i think i should eat more kan.

*our trip to KK kena postponed to next year. we need all the JPP sama2 pergi KK bah. if only ada 18 orang, bagus tidak payah :) so, need to do some arrangment with my paperwork and the schedule

*really need to thanks Rachel Lim Lee Ping sebab buat saya update ni blog. i never know, there will be someone yang akan minta saya update dan mahu baca apa yang saya merepek everyday. and also, rajin click nuffnang saya. i really thank for that :)

*tidak sabar mahu balik Labuan! and yang best, saya dapat tiket free dari IPG~MAS lagi tu. punya lah best. so plan saya, balik 19hb petang if ada flight kosong, or maybe 20hb pagi tu. lagi cepat lagi bagus. i miss my family so much!

*my allegic is all over my body right now. menggaru2 macam monyet adalah kebiasaan sudah untuk beberapa hari ini. isnin baru ambil ubat di klinik..kena bersabar ja la ni sekarang.

*cannot wait for tommorow. mahu pigi pizza.haha last night tidak jadi pergi, sebab tu pizza hut cakap macam habis stok. terpaksa la pigi secret recipe mencari chicken cordon bleu, sebab dalam ayam tu ada cheese kan. adeiii~

*The End :)

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …