Skip to main content

Classmates Trip to Ranggu Rainforest Waterfall;

PERJALANAN MASUK KE RANGGU RAINFOREST WATERFALL

Ada Kampung Terasing di pertengahan jalan
and also, ada sungai yang cantik

PERSEKITARAN RANGGU RAINFOREST WATERFALL

banyak bunga yang colorful!
Mickey Mouse Swimming Poll
apa maksud dia ni actually? =)
MAKANAN-MAKANAN

Sushi
Barbeque
AKTIVITI AKTIVITI

panjat air terjun
lompatan berani mati
tahan nafas paling lama
pertandingan berenang
mengambil gambar
GAMBAR PENUTUP

Taliban dikesan! siapakah dia?
baru sedar, aku punya entri kali ini macam buat laporan sesuatu aktiviti secara rasmi. sorry guys, aku memang tiada ayat yang cute/best/ekstravangza untuk kali ini.apa yang penting kami semua have fun, kepenatan, dan kesakitan badan selepas itu. ya la, jarang sekali berenang sekali balik habis semua cramp dan lenguh badan.

and also kami berjaya menghabiskan ayam 8kg, nasi 5kg, sosej 8 pek, buntut ayam 1 kg, memang perut dan mulut T-REX. at first, memang sudah plan if tak habis sambung masak di asrama, tapi sekalinya semuanya habis di baham di situ juga. sangat unbelievable. 17 orang makan begitu banyak! =D

overall, memang best and cannot wait for the next trip before kami semua berpecah tahun depan lepas posting =')

Comments

wynda said…
kelas kakak nda naik smpai air terjun ke-3 ka??
pergi juga. tp sana x best. jadi diam2 ja la di air terjun besa2 tu hehe
kedamaianQhazz said…
oh...iyaka...ti aku g sna

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='