Skip to main content

Happy Birthday Mama;


my mom is turning 48th today, but she is always young and beautiful in my heart =) I made this card last night using Photoscape. seriously, macam buruk ni. ketara ba amatur. tapi biarlah yang penting niat aku adalah untuk memberika sesuatu yang lebih dari sekadar ayat. esehhhhhh~

mama selalu menjadi yang terbaik buat aku. kalau kamu rapat and know me well, mesti kamu akan tahu macamana life aku with my mom. dari apa yang aku pakai terutama baju, shawl, beg, jam and so on, memang aku tak pandai beli, aku mesti akan suruh my mom beli, sebab I know, what she choose always the best for me. she know me well rather than I know myself. haha 

tapi bab cari boyfriend, inda lah aku suruh mama cari. cuma if I found someone, I will let her know. samaada dia suka atau tidak. if dia suka, kan senang hati juga mahu continue tu relationship.

to my mom, thank you kerana melahirkan aku di muka bumi ini kerana kalau tidak mana mungkin aku akan melihat dunia yang penuh pancaroba ini. I love you and babah more than anything in this world.you are my bestfriend dunia dan akhirat.

semoga mama panjang umur sebab ada banyak benda lagi yang aku mahu buat dengan mama, babah, apik dan zana, 
semoga sentiasa awet muda even though kadang2 aku geram juga orang cakap kita macam "adik beradik",
semoga sihat sentiasa, jaga kesihatan, biarlah gemuk, jadi sama saiz juga kita kan =D,
semoga sentiasa jadi mama yang rock dan sporting!,
semoga sentiasa dikelilingi kebahagiaan dan kegembiraan, walaupun aku sentiasa menjadi perosak mood mama,
semoga semoga dan semoga apa-apa sahaja yang terbaik adalah untuk mama.

p/s; my mom sambut birthday di Brunei. hebat betul =)

Comments

Eric said…
blogwalking... happy bday to your mum :)
dfordimple said…
kena ckp adik beradik?
tahniah to aunty, n sabarlah to zati ah.. sebab, samada aunty yg nmpk muda (mmg pun) or zati yg nmpk tua (ya ka?) hahaha..jgn marah haa, just joke ;)
neway,send my regard to your mom n wish happy birthday. semoga panjang umur n murah rezeki serta awet muda selalu. n moga kebahagiaan kamu sekeluarga berpanjangan sampai bila2. amin. :)
carol peter said…
happy birthday 2 ur mum...miss my mommy trus owh..

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='