Skip to main content

it's been a long time;

holaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =)

pergh, punya lama tak update blog. sorry, agak busy with campus activities and plus no idea untuk tulis apa, mahu share apa. masa zaman-zaman awal blogging dulu, memang lah idea ku mencurah-curah, kalau boleh satu hari 10 entri pun boleh tulis. kahkahkah! sekarang, punya la buntu. and for this entry, aku just tulis beberapa point pasal what happened lately in life and apa yang aku mahu membebel and luahkan. so here it is;

#1; yesterday, kami ada larian 1 Malaysia, dan dengan bangganya (should I?) membatalkan larian. kwang kwang kwang. separuh kampus pun aku x lari. aku lari-lari anak dalam 2-3 minutes, then, aku jalan lenggang kangkung, dan buat muka penuh keyakinan duduk di astaka semula =_=' please, jangan ikut perangai ini, ini bukan contoh guru pelatih yang baik.

#2; and also, not only membatalkan larian, me and my six other classmates, dengan itu membuat kes melimpas padang tanpa segan silu. urgggggh! paling stupid punya pilihan. kenapa selama ni rela jalan ikut jalanraya, but yesterday, getek limpas padang?! confirm lah kena marah kan oleh one my lecturer. dia paksa untuk balik semula ke astaka, tapi kami lebih memilih untuk balik asrama. why? because apa pun keputusan time tu, dua-dua pun ada consequences. macam pepatah ni "diluah mati bapak, ditelan mati emak" haha ngam ka tu?

#3; my second phase of practicum at SK Pasir Putih Tawau with Heidi. and also, aku tak akan stay dalam asrama sebab jauhnya tu. malas mahu buat expectation apa-apa, just go with the flow,apa pun yang akan terjadi, redha ja la. 

#4; exam week is in two more weeks. perasaan? urgh, no feeling. sorry, aku bukan jenis yang kuat belajar =_=' (another example yang tidak patut dicontohi)

#5; cannot wait for holidayyyyyyyyyyy! at the same time, macam tak mahu this semester habis cepat, sebab ada lah beberapa sebab yang aku rasa tak perlu aku share disini. personal matter.

#6; sangat rindu mahu ambil gambar. tapi semangat entah hilang ke mana. 

#7; perlukan elaun buku. I need more money. banyaknya mahu bayar lagi ni before habis semester. urgh!


I know you miss me, so, this is my latest picture. taken by Nelly, as a prop using Patricia finger, and edited by me =)

Comments

eyqa amin said…
wanna more pic plizzzzz
=p
hahha gambar2 time larian 1 malaysia x bnyk ambil la dik ;)
eyqa amin said…
pic yg len2 la kak~~~
^o
ova excited dh nie..lol^
hahahaha xda gmbr lain la ni dik.. ;p

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …