Skip to main content

It's never wrong to be fall in love over and over again;

it's been a long time, tidak berjiwang di dalam blog sendiri, kan? paling2 pun cerita benda yang umum saja pasal life. so, today, since aku tiada apa2 kerja mahu buat melainkan kejap lagi mahu tidur dan bangun pada hari ahad (ahahahha tidur berhari2 ;p), wanna share something pasal keadaan hati aku lately;

Yes, I'm a surviver.
aku pernah kecewa, mengecewakan, dikecewakan,sampai satu tahap aku tidak percaya lagi sama cinta ni. well, just a stupid thing untuk remaja di usia aku. aku rasa mungkin belum tibanya lagi untuk aku serius dalam hal seperti ini. walhal kawan-kawan yang lain, boleh pula bahagia bertahun2 dengan orang yang sama, tapi kenapa aku yang asyik putus di tengah jalan kan? mungkin aku yang silap juga. tapi, sebenarnya bila fikir balik, semua itu adalah ketentuan dari Allah s.w.t. bercinta bagai nak rak pun, kalau tiada jodoh, tak kemana juga
Grief can make us crazy
memang lah masa awal2 break up tu, Allah saja yang tahu betapa sakitnya hati. apatah lagi, bila orang yang kasi tinggal.kalau menangis tu jangan cakaplah kan. bertong2 air mata. tapi bila lama-lama, macam bodoh pula untuk nangis pada orang yang salah. aku sibuk2 menangis, dia mungkin tengah gembira-gembira sebab lepaskan aku. so, I stop crying,and I tried to move on. memang susah, tapi sampai bila juga mahu tunggu?

You make me believe in love again
right now, untuk share my relationship status, rasanya belum lagi. aku single ka, aku in a relationship ka, semuanya sama saja. biarlah Allah yang tentukan segalanya. right now, priorities utama adalah untuk habiskan segala pembelajaran di kampus, pergi kerja, beli kereta, beli rumah, tolong famili then baru fikir pasal diri sendiri.siapa juga tidak mahu puaskan diri sendiri? ada kebahagiaan? semua tu bagi aku subjektif. aku ada cara aku sendiri untuk happy.

I pledge to take the risk
even aku disakiti banyak kali, tapi aku tak pernah putus asa untuk terima orang baru, untuk bina hidup baru. tapi semuanya bergantung pada ketentuan ilahi. love is a risk! for sure la kan. hanya orang yang berani saja mampu untuk ambil risk tu. sebab when you fall in love, and ada relationship, ada dua kemungkinan,bahagia atau kecewa?

bila mana aku diberi peluang untuk dicintai dan mencintai, aku akan pastikan aku akan buat yang terbaik, dan apa pun yang akan berlaku seterusnya aku akan redha dengan ketentuan-Nya.semoga kamu yang telah Allah tentukan itu adalah orang yang terakhir buat aku dan sebaik-baiknya insan untuk dijadikan pendamping hidup.

Amin.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…