Skip to main content

Practicum Diary-Day 16in;

malas mahu elaborate banyak harini. mengantuk sangat. plus, aku flu sudah gara2 berhujan tadi siapkan mural. aku share dalam bentuk point ja la harini.

  1. awal pagi, ada perjumpaan UB Pengakap. kami ajar satu lagu iaitu "Masa Billy" then cikgu yang lain sambung untuk ajar semua murid pasal teknik ikatan. which is aku sangat tidak pakar, dan sama-sama belajar juga dengan murid. wahahahahaha
  2. then, tolong UB PPIM ambil gambar untuk majlis perpisahan dengan seorang guru yang bersara wajib. 
  3. ikut jamuan makan dorang. nasib baik. kalau tak, kelaparan sampai petang tak makan, sebab kantin sekolah tutup dan tiada kedai makan terdekat sekitar sekolah
  4. melukis mural dalam kehujanan. tapi apa boleh buat. kami teruskan juga dengan bantuan beberapa orang murid yang sanggup stay sampai jam 3 petang untuk tolong kami. terharu eh.
  5. and today, rasa sangat berterima kasih sama murid lelaki sorang ni yang tolong kami dari pagi sampai petang, tak merungut, malah dia lagi tolong kasi bersih semua warna, berus2 semua. memandangkan dia seorang ja lelaki tadi, dan murid yang lain perempuan, kena buli ni dia. alalala kesian betul. then, kesian sama dia, Sheena hantar lah dia balik ke rumah
  6. now,d rumah. aku penat. bersin tak henti. mahu tidur!

menunjuk cara ikatan Buku Sila
percubaan mengikat
PPIM bergambar kenangan bersama Puan Hjh Mashitah (Bersara Wajib)
Pulut Kuning
lot's of food. nyummy!
asal buat mural, mesti pakai baju pengakap =_='
cara melukis mural yang advance haha guna kereta
teknik melukis mural terbaru
sanggup berhujan dan berpenat bersama sampai jam 3 petang

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …