Skip to main content

holiday yeepie yah yah;

teheeee, sekarang sudah musim cuti. excited all over my body. dapat balik rumah satu alasan bercuti, tapi dapat larikan diri dari kampus sekejap merupakan alasan yang utama, tapi alasan yang paling penting ialah I miss all my family member's so much. and also masakan mama. ya la, balik2 makan makanan chef di Medan Selera. sedap tu memang sedap, tapi mana boleh lawan masakan mama.

tommorow, flight jam 8 lebih gitu dari Tawau. sampai KK around 930 something. I do have plan already with someone, and can't wait to spend time together. then around jam 4.10ptg my flight ke Labuan pula. saja naik flight, feeling balik rumah tu lebih cepat dari jalan darat. kehkehkeh =D

to all my friend yang bercuti, have fun guys!
jangan lupa upcoming exam kita. less than two weeks
tapi yang paling paling penting,
habis semester ni, maka habislah tahun ketiga ijazah,
and next year akan jadi FINAL YEARRRRRRRRRRRRRRRRRR! =D

not to forget, yang paling penting,
yang sambut Hari Deepavali,
jaga diri ketika perayaan, makan banyak, and have fun with family

p/s; i'm giving up to receive I-Pad or Blackberry from my parents. sebab rasa macam banyak duit mahu pakai and rasa menyusahkan pula. but then, I change it to cash, maka, besok mahu beli something untuk kasi puas diri sendiri yo! *which is aku ni tidak pandai shopping, dan aku ada feeling duit tu bukan habis pergi beli barang tapi habis pergi makan! hahahahaha*

Comments

b0m^2 said…
habis makan..~~~~~~~~~~~~~~ hohohohhhoho
hahahaha tiada keinsafan mau berkurus ni~
dfordimple said…
if u dont know what to buy for yourself, buy me something instead! hihihi naa..just kidding ;)
hahaha
itulah masalah sy.
nda pndi sy bershopping.
sy pakai p makan2 ja smua
ba sis,
mari kita makan2 ba
mau jmpa si baby ;D

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …