Skip to main content

Classmate's Pot Luck;

Sushi
Sup Ketam

Tomyam

Sardin

Sosej

Sandwich Telur

Keropok Udang

Puding Roti

Coca-Cola

my classmate memang rancang untuk buat Pot Luck sejak awal minggu ini lagi. which is, everyone perlu bawa satu makanan, dan makan bersama. since if sorang bawa satu makanan, akan ada 15 dishes, *for sure  tak habis*, most of us bawa makanan secara duet. haha i mean, aku dan kau share bawa makanan style.

tapi since kami buat di asrama, boys memang tidak pergi lah. tapi ada juga kami kasi tapau dorang makanan. ya la, nanti merajuk pula dorang kan. pilihan makanan malam ni semuanya yang senang, cepat, tapi sedap. tiada lah pilihan kari ayam,kurma ayam, nasi beriyani segala.

petang tadi, my classmate buat Running Men. while me, dengan penuh kesiokan tidur. haha actually I just don't get the game sebab tak tengok tu rancangan kan, jadi tu yang tidak datang. but next time, if dorang plan, maybe, i said, maybe, aku join. depends on my mood untuk have fun =)

now, perut sudah kenyang tahap maksimum. and all I can think now is to sleep. haha! lagipun besok kena bangun awal lagi untuk Majlis Alumni IPGKT. kalau tak tidur awal, memang susah ni mahu bangun besok =_='

overall, really having fun with food tonight. hopefully, there will be next Pot Luck event again! 

Comments

eyqa amin said…
laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
sgt menggiurkan~~~~~~~~
hahahahahahaha
mari lah masak2 sama pula =)
eyqa amin said…
wink***idea.....
kte xjoin sekaki lagi kn KS'ian...
ble nk wt eh....?
ahaha
before kami posting, kira mau plan malam utk semua sains sosial and next year perlu ada satu aktiviti untuk kita 3 batch. jom rancang program! =)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…