Skip to main content

kelas-mate;

kelmarin bawa dslr pergi kelas, so confirm ada random picture dalam memory card. dari dijeruk adalah lebih baik untuk aku upload di blog.some random picture yesterday, and what we do actually di dalam kelas.kami yang perempuan akan jalan dari asrama seawal jam 6.30pagi, sebab mahu serbu medan selera untuk breakfast. and of course untuk mengelak diri dari sampai lambat ke kuliah.

Ain and Path, some of my team breakfast 
Nasi Lemak and Ikan Goreng
i love Medan Selera more than our Cafeteria. walaupun cafeteria belakang asrama saja, tapi sangat tidak puas hati dengan menu dan rasa makanan. mahal lagi. kalau orang kaya, boleh lah hidup. tapi untuk golongan sederhana macam aku ni, aku lebih rela tapau makanan dari medan selera time tengahari dan makan untuk malam. menu di Medan Selera lebih pelbagai. and about the price, malas mahu komen, kejap mahal kejap tidak. overall, memang menu tidak menjemukan untuk aku =) *harap2 pihak medan baca entri aku kali ni, jadi mulai besok dapat juga makan free, haha!*

DALAM KELAS

dorang ni mesti tengok game show korea. haha
Nelly.texting, facebooking =D
Mirul prepare diri untuk MUET.
geng makan, bising dan gossip
tengok Nasi Lemak 2.0 rasanya
lepas prepare MUET sekejap, main Angry Bird pula =.=
Ain dan Tidur. tidak dapat dipisahkan. ada lagi sorang kuat tidur si Wanti, tapi tak dapat capture moment ketiduran beliau
Kak Lika kami =)
ada sebulan lagi untuk semester 6 kami berakhir. and next year akan hadapi final year sebagai guru pelatih. for sure akan busy lebih. jadi right now, time kami bersuka ria, spend more time together and so on. and for tommorow, aktiviti petang kami ialah Running Man area kampus. for sure best and hectic.this is the second time buat running man for our class, yang first time tu malas mahu ikut sebab tidur diutamakan =p

Comments

eyqa amin said…
moment terindah ialah bila kita bersama fmly & friends
:)
sangat. disitulah memori tercipta. eseehhh =p

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p