Skip to main content

everyone has their own crush;

I lost my idea actually untuk update blog lately, sebab tu macam abandoned berabis ja ni blog. then last night, will I was lepak in Nieza's room, kami cerita something about crush masa sekolah dulu. hehe well, siapa juga yang tiada crush masa di sekolah dulu kan, so time cerita2 tu kuar idea aku untuk share something really personal, tapi it's fun to share to everyone. tiada maksud tersirat, just bila fikir balik, bolehnya aku ada crush sama someone sampai begitu sandi sekali =p

my crush dulu masa sekolah start dari sekolah rendah lagi. still remember that time I was on Darjah 2. haha Okay, what the hell budak darjah 2 ada crush2 ni. tapi seriously, aku ada feeling tu. ala, suka-suka begitu. he is sitting right in front me. bukan juga berdepan, tapi selang beberapa baris meja, dia mmg ada situ.hari2 excited pergi sekolah untuk tengok dia, but even kami sekelas, I don't have guts untuk tegur dia. even kami tiada langsung sebarang dialog untuk dibualkan sampai lah dia pindah sekolah.

then when I was registering myself di Form 1, I met him once again.seriously, excited like hell. pretending to be the nicest person on earth, trip2 ayu, senyum2 macam di televisyen konon mahu minta perhatian, and tidak disangka I dropped my file in front of him. *ceh macam dalam drama, kan?* makin aku gembira kami ditempatkan dalam kelas yang sama, ada can ni mahu jadi kawan. but then, kami semua kena jawab soalan bahasa arab. aku pun jawab la berabis, sekali nya itu adalah test untuk cari budak yang layak masuk kelas arab, and takdir memisahkan sekali lagi, aku terpaksa pindah kelas. 

punya lah sedih tak terkata. awal-awal masuk sekolah menengah lagi sudah berdrama habis. HAHAHA. then aku tak putus asa lagi time tu. memandangkan kelas aku memang boleh nampak kelas dia, aku ambil tempat duduk yang dekat tingkap, ya la, senang la aku mahu stalk2 dia dari tingkap. and everytime aku nampak dia keluar dari kelas, aku pun aku keluar juga dari kelas untuk bertembung dengan dia. konon tak dijangka padahal semua tu sudah aku plan lagi.

aku akan ingat apa saja yang dia buat, apa saja yang dia cakap pasti melekat di kepala aku. even aku stalk dia sampai aku cari nombor telefon dia dalam yellow pages tu, HAHAHA, cari apa saja maklumat, pura2 berbaik dengan guru kelas dia dengan harapan aku boleh cari maklumat tentang dia di dalam buku maklumat murid, even pernah sekali tu dia pakai jersey warna hijau, aku terus cari jersey hijau sebagai simbolik la konon.



aku conteng meja aku dengan liquid paper. lukis gambar snow man. ya la, aku panggil dia mr snow, sebab dia putih. haha serius bila fikir balik sekarang ni, aduh bodohnya aku! haha even bas sekolah apa yang dia naik aku mesti ingat. siap nombor plate bas tu aku hafal. siapa pemandu bas tu pun aku kenal. haha style dia pergi sekolah pun aku hafal time tu. dia mesti ada bawa tuala kecil sangkut di bahu. haha 

kami tak pernah bercakap, cuma senyum2 gitu saja, kalau dia balas senyuman aku tu memang boleh pengsan aku. cakap hai pun ada dalam 2-3 kali saja. time birthday dia punya sanggup belikan hadiah, walaupun pen merah dan pen biru saja, aku tetap bagi. ikhlas betul time tu. walhal pen tu xdalha mahal sangat. pen stabilo, yang semua orang mampu beli =D

aku pernah mencari kekuatan untuk cakap hai dengan dia waktu sukan. 3 hari kami sukan, 3 hari aku cuba untuk cakap hai. everytime aku mahu cakap, mesti mulut aku membisu saja. then pada hari yang ketiga, final sukan tinggal mahu balik saja ni, aku cari berabis dia, haha bayangkan mahu cakap hai pun aku siap cari seluruh kompleks sukan.

sepanjang tingkatan 1, 2 dan 3 aku memang die hard fan dia berabis. but time form 4 ada something happened between us. but, nanti lah the next entry, itupun kalau aku ada keberanian mahu tulis lagi sambungannya semua tu

p/s: cerita ini ditulis tanpa ada maksud tersirat, just something untuk di reflect dengan kehidupan sekarang =) aku sudah move on dan ini just one of history in life =D

Comments

hahaha.... lucu... sy yg baca pla blushing ni....nice story~~ =)
Wynda said…
lucu la kak... tapi memang siok.. hahhahahahhaha nnt s apun mau buat entry mcm ni la^^
Azeanthy Paiman said…
best kn bila ingat psl kngan dlu2..rindu pla.hee.
ana, haha sy time tulis pun mcm sy sendiri malu. ada bnyk tu sy x story. bikin malu ja kalau d share smua

wynda,
ba tulis cepat2. haha kaka mau baca! =D

azeanthy,
ngee. ya ba, lucu oo dulu2 punya crita kan
Beattrice said…
baca post ni trus sy tsenyum2 sdiri t'ingat time dulu2.hahaha...bet everyone pernah ada crush masing2 kan :)
yeap.
everyone mesti ada.
and bila fkir lucu juga ni.
haha

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …