Skip to main content

Friday and Food;

last friday, while I was on my way to take a noon nap, Amira called me and bring me to jalan2 di bandar Tawau. so hell yeah, sudah boring time tu, apa lagi bersiap la juga sepantas kilat. hikhikhik. at first kami keluar bandar with Danny and Ik Wei, since dorang mahu ambil kereta di bandar, pastu Me and Mira had our lunch at Pizza.

time di pizza, we talked a lot, then something yang kami cerita ialah;
"orang really care kan kita gaduh, macam suka betul orang kalau kita gaduh, between kita dua, manada orang care sangat, tapi gara-gara status facebook yang orang sangka kita gaduh, semua orang mahu tahu apa situasi kita"-- serius aku rasa semua penyibuk tahap hell. tapi, suka hati lah kan. lucu ni tengok orang curious. lama aku kasi biar, biar smua tertanya2. hahahahahahha.

but that's another story, bukan itu pun main point entry ni, sambung balik cerita. after dari pizza, kami balik semula ke kampus, untuk ambil Niza, Fairuz and Agnes. then terus lah menuju ke highway untuk minum Es Teller. one of the famous type of ABC in Tawau.

Es Teller ni sedap sebab dia macam ABC cuma dia punya intipati (sesuai ka tu ayat) ada tapai, nangka, sandwich, and bahan2 abc yang biasa. tapi, masa haritu aku datang, dia punya kick rasa tiada oo. macam tak sedap ja ni aku rasa. maybe orang lain yang buat, that's why lain kali.




after dari Highway, singgah di Empire for dinner. Empire ni kawasan belakang cinema. and yang paling mantap ialah Nasi Goreng Special. tapi aku memang full tahap gaban sudah malam tu, jadi makan pun memang tak habis. 


lepas makan tu, malam still lagi muda. dalam jam 7 lebih,sewa kereta sampai jam 10 malam. then we decided to masuk arcade game. haha apa lagi, main dan terus main biarpun berapa ja yang bagus game dia dalam tu. haha



and sebagai seorang guru pelatih IPGKT, Giant adalah tempat wajib pergi sebelum balik asrama, haha memang tempat persinggahan utama. so, pergi Giant ronda2 tempat saja, beli barang keperluan dan heading back to asrama
we arrived hostel around 9.30 p.m. balik mandi, dan sambung tengok movie with them (w/o Amirah). tengok Bini-Biniku Gangster and Karipap Cinta. hurm, overall movie macam ni if tengok di cinema mesti rasa duit tu tak berbaloi dikeluarkan. haha, punya jahat =p ya la, kalau BBG tu ending tak best lah, Karipap Cinta jalan cerita best, tapi heroin tu tak menarik sangat. boring eh.

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …