Skip to main content

Friday and Food;

last friday, while I was on my way to take a noon nap, Amira called me and bring me to jalan2 di bandar Tawau. so hell yeah, sudah boring time tu, apa lagi bersiap la juga sepantas kilat. hikhikhik. at first kami keluar bandar with Danny and Ik Wei, since dorang mahu ambil kereta di bandar, pastu Me and Mira had our lunch at Pizza.

time di pizza, we talked a lot, then something yang kami cerita ialah;
"orang really care kan kita gaduh, macam suka betul orang kalau kita gaduh, between kita dua, manada orang care sangat, tapi gara-gara status facebook yang orang sangka kita gaduh, semua orang mahu tahu apa situasi kita"-- serius aku rasa semua penyibuk tahap hell. tapi, suka hati lah kan. lucu ni tengok orang curious. lama aku kasi biar, biar smua tertanya2. hahahahahahha.

but that's another story, bukan itu pun main point entry ni, sambung balik cerita. after dari pizza, kami balik semula ke kampus, untuk ambil Niza, Fairuz and Agnes. then terus lah menuju ke highway untuk minum Es Teller. one of the famous type of ABC in Tawau.

Es Teller ni sedap sebab dia macam ABC cuma dia punya intipati (sesuai ka tu ayat) ada tapai, nangka, sandwich, and bahan2 abc yang biasa. tapi, masa haritu aku datang, dia punya kick rasa tiada oo. macam tak sedap ja ni aku rasa. maybe orang lain yang buat, that's why lain kali.




after dari Highway, singgah di Empire for dinner. Empire ni kawasan belakang cinema. and yang paling mantap ialah Nasi Goreng Special. tapi aku memang full tahap gaban sudah malam tu, jadi makan pun memang tak habis. 


lepas makan tu, malam still lagi muda. dalam jam 7 lebih,sewa kereta sampai jam 10 malam. then we decided to masuk arcade game. haha apa lagi, main dan terus main biarpun berapa ja yang bagus game dia dalam tu. haha



and sebagai seorang guru pelatih IPGKT, Giant adalah tempat wajib pergi sebelum balik asrama, haha memang tempat persinggahan utama. so, pergi Giant ronda2 tempat saja, beli barang keperluan dan heading back to asrama
we arrived hostel around 9.30 p.m. balik mandi, dan sambung tengok movie with them (w/o Amirah). tengok Bini-Biniku Gangster and Karipap Cinta. hurm, overall movie macam ni if tengok di cinema mesti rasa duit tu tak berbaloi dikeluarkan. haha, punya jahat =p ya la, kalau BBG tu ending tak best lah, Karipap Cinta jalan cerita best, tapi heroin tu tak menarik sangat. boring eh.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='