Skip to main content

tuesday tag's;

1) who was the last person you held hands with?
# oh no, can't recall anyone

2) are you loud, outgoing and shy?
# loud and outgoing, but shy is so not me! haha

3) who are you looking forward to seeing?
# my family. i miss them so much =(

4) are you easy to get along with?
# depends.

5) do you think you'll be in a relationship two months from now?
# Insya Allah =) we will keep going strong

6) who from the opposite gender is on your mind?
# my abah and my brother

7) who was the last person you had a deep conversation with?
# him.

8) what does your most recent text say?
# emm, as usual asking what I do, what I eat today, and the "love and miss you" things

9) how do you feel about abortion?
# people who do abortion is like an animal! f!

10) do you like big crowds of people?
# definitely, not.

11) do you believe in luck and miracles?
# I do believe in Qada' and Qadar

12) do you think there is life in other planets?
# haha ya! Alien

13) do you like your neighbors?
# yes. i do cherish my neighbors in my hostel

14) what are your bad habits?
# i always forget to cut my nails =_='

15) do you have trust issues?
# yes! yes!

16) favorite part of your daily routine?
# going to sleep. haha

17) what do you do when you wake up?
# going to take a bath

18) who are you most comfortable around?
# my family and a really GOOD friend

19) have any of your ex's told you they regret breaking up?
# yes. and I don't believe it.

20) do you ever want to get married?
# of course I do. maybe 5 years later

21) do you play sports?
# erk, what a hard questions =p

22) would you rather live without TV or music?
# without TV

23) have you ever liked someone and never told them?
# yeap

24) do you think age matters in relationship?
#definitely not

25) do you believe everyone deserves a second chances?
# for me, it's depend on the situation.

26) if you're being extremely quiet, what does it mean?
# i'm not in a good mood.

27) do you want a roommate?
# of course. but someone who have different age from me

28) what languange do you want to learn?
# tagalog and thai.

29) what was the meanest thing someone ever said to you?
# "we need to break up", HAHA.

30) and the nicest thing someone ever said to you?
# " I love you"



Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …